Denne aktivitet giver spejderne mulighed for at udforske den nepalesiske madkultur, opdage nye smage samt ligheder og forskelle fra det danske køkken.
Opskrifterne er udarbejdet i samarbejde med nepalesiske spejdere, som har stort og bredt kendskab til det nepalesiske køkken og nepalesisk kultur. Opskrifterne er samtidig udarbejdet på Kakani International Scout Center i Nepal under et centerudvekslingsophold på centeret. Det nepalesiske køkken minder generelt rigtig meget om det indiske og tibetanske. Deres retter er især kendt for styrke på smag og krydderier, og disse folkefærd spiser til dagligt meget stærk mad. I Nepal spiser man traditionelt med fingrene og primært med højre hånd. Husk altid den gode håndhygiejne, når du laver mad! Vask hænder flere gange under madlavning!
Denne ret har sværhedsgrad let. Vi vurderer 30-60 min, alt efter om det laves inde eller ude på trangia eller bål. Læs opskriften og fremgangsmåden igennem og vurder, hvor længe dine spejdere vil være om det
KFUM-spejderne har indgået et partnerskab med Nepal Scouts. Gennem dette partnerskab har du og dine spejdere nu mulighed for at lære mere om Nepals kultur og spejderarbejde.
Hvis du vil se, hvad der ellers er af aktiviteter fra Nepal så søg på “Nepal” i aktivitetsdatabasen. Er du interesseret i at høre mere om partnerskabet, så klik her.