Aktivitet

Mongoliet – Ovoo bygningsstafet

Overalt i Mongoliet har man små stensamlinger, som tjener et religiøst formål.

Her er en stafet, hvor det handler om at bygge 5 ovooer. Denne aktivitet stammer fra Aktivitetshæfte for patruljeledere, der er lavet af Jesper Lunau efter 2½ måneds ophold i Mongoliet.

Historie:

For at fĂĄ held pĂĄ rejsen forlod vi flere gange vores bus og gik sammen med vores mongolske følgesvende omkring disse ovooer. Man tager først 3 sten, som man lægger pĂĄ oovoen, og sĂĄ gĂĄr man ellers 3 gange rundt. Det mongolske folk ofrer ogsĂĄ ting pĂĄ den. Det kan enten være vodkaflasker, krykker, spillekort eller dĂĄseøl – men sten er det som oftest. Stedets ĂĄnder æres pĂĄ denne mĂĄde.

Regler/forklaring

Formålet med denne stafet er at bygge 5 oovoer hurtigst muligt. Selve stafetten er en smule mere kompliceret. Man starter med at løbe til det første ovoo-sted, som ligger tættest på målstregen. Her lægger første mand en sten og løber tilbage for at bytte med næste mand, som gør det samme. Oovoen er færdigbygget, når der ligger 5 sten i bunken, og nu kan man begynde at bygge den næste. For at komme til den næste, passerer man den første, og den skal rundes tre gange, inden man må løbe videre og lægge en sten i den næste ovoo.
Sådan fortsætter stafetten, indtil et hold har lagt 5 sten på den sidste ovoo.

Læs mere:

Stammer fra Mongoliet, Aktivitetshæfte for patruljeledere af Jesper Lunau

Lavet af
Jesper Balle
Deltagere
4
–
50

Flere aktiviteter

Menu