Foto af Sara Lil-Jane Pedersen

Bag hvedeknopper

Skal dine spejder lære om højtiderne, og er glad for at lave mad, så skal i måske prøve at bage hvedeknopper.

Ingredienser:

  • 100 g blødt smør
  • 1⁄2 tsk groft salt
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 2 dl mælk
  • 40 g gær
  • 2 æg
  • 450 g hvedemel
  • + et sammenpisket æg til at pensle med

Fremgangsmåde:

  1. Lun mælken op til omkring 35 grader og rør æg, gær og sukker i den lune mælk.
  2. I en skål blandes mel, salt, kardemomme og det bløde smør smuldres i melblandingen.
  3. Ælt nu de to blandinger sammen til dejen bliver smidig og lækker.
  4. Kom dejen i en skål til hævning i en time. (kan også koldhæve i køleskabet natten over, brug i så fald kun 15 g gær).
  5. Tag dejen ud på et bord, drysset med mel og ælt den godt igennem.
  6. Del dejen i 16 og form 16 boller, som sættes tæt, men uden at røre hinanden på en bradepande med bagepapir. Kom et rent viskestykke over og lad dem efterhæve i 45 min.
  7. Pensl bollerne med sammenpisket æg, hvorefter de bages i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.
  8. Skæres midt over og ristes, hvorefter de spises med kold smør.
Lavet af
Asger Tønnesen
Tid
15 – 60 min
Deltagere
3
Udviklingsområder
Fysisk
Socialt
Mærker

Flere aktiviteter

Menu