Aktivitet

Memory-spil med træer

Foto: Johny Kristensen

Lære om træer med memory-spil

Spejderne kan fremstille et memory-spil til at træne genkendelse af forskellige træer og planter. De kan enten finde forskellige billeder i en plantebog, eller spejderne kan bruge egne billeder. Planlæg f.eks. en tur, hvor I fotograferer udvalgte træer og planter. Når I er ude og tage billederne, kan I så samtidig tale om, hvad det er for et træ, I ser, og hvordan man kan kende det.

Klip kartonstykker ud til at lime billederne på. Det er vigtigt, at stykkerne er lige store og i samme facon og farve, så børnene ikke kan se forskel, når kortene ligger på bordet.

Hvis I ønsker at lave et mere holdbart spil, kan I evt. laminere brikkerne.

Spillet går nu ud på, at I lægger alle brikkerne ud på gulvet (eller et stort bord) med bagsiden opad. Derefter må børnene efter tur vende to brikker. Passer de sammen, har de fået et stik. De to brikker lægges væk, og den – heldige – får en ekstra tur. Til sidst kan stikkene gøres op, og den der har flest udråbes til vinder. I kan evt. indføre, at stikket først er taget, hvis de kan sige navnet på det træ, de har fundet. Kan de ikke det, lægges de to kort tilbage på bordet, og en anden kan tage dem.

Tid
60 – 90 min
Deltagere
3
9

Flere aktiviteter

Menu