Aktivitet

Løb – Vikingeløb

Formål:

At bæverne lærer noget om den nordiske mytologi.

Forberedelser:

Lad bæverne møde op i vikingetøj, hvis de har noget (et lille sværd m.m.). Start gerne mødet med en fortælling fra den nordiske mytologi, så fantasien fra start arbejder hos bæverne. Metode Emnet kan også bruget som tema for weekendtur.

Beskrivelse:

Bæverne skal på vikingeløb, hvor de på forskellige poster skal besøge:

-Hejmdal

Bæverne skal på besøg hos Hejmdal, det er den første gud de møder på vej til Valhalla. Her skal de øve sig i at være opmærksomme, da Hejmdal er vogter af Bifrost (regnbuen – broen fra Midgård til Valhalla) og sørger for at der ikke sniger sig nogle jætter ind. Hæng nogle dåser op i et træ og lad bæverne konstatere hvor støjen kommer fra. Til sidst på posten kan man lade bæverne krydse Bifrost (et tæppe eller andet) -Thor

Bæverne skal besøge Thor og kaste til måls med Mjølner (Thors hammer). Kast gerne efter en gammel olietønde eller andet der larmer, så lyden kan symbolisere torden. Man kan også kaste til måls efter en hane tegnet på et lagen – som Thor gør, når han bliver vækket af hanen i tegneserien Valhalla.

-Tyr

Bæverne skal besøge Tyr som er Krigsgud og var den gud som lavede en magisk lænke på Fenrisulven. Bæveren skal hjælpe tyr med at lægge lænken på Fenrisulven.

-Loke

Bæverne skal besøge Loke som er den eneste jætte, som bor ved Guderne. Loke kan skifte form som han ønsker, så det skal bæverne også prøve. Bæver leger en fangeleg, hvor den som fanger er Odin og alle de andre er Loke. Loke kan få helle, man sætter sig på hug og siger et dyre navn – der bliver man siddende, indtil en anden bæver kommer og befrier en ved at sige »Loke« samtidigt med en berøring. Hvis Odin fanger en Loke, skal denne overtage rollen som Odin.

-Odin

Bæverne skal besøge Odin, han er gudernes konge. Han er dog ikke hjemme, men har lagt en seddel skrevet med runer – vikingernes skriftsprog. Bæverne skal løse en runeskrift med en »nøgle«.

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Bæver
Tid
60 – 90 min
Deltagere
4
20

Flere aktiviteter

Menu