Aktivitet

Løb – Født under en heldig stjerne

‘Født under en heldig stjerne’ løbet

Optakt:
Kender I historien om de tre vise mænd?
I aften skal I være stjernetydere, ligesom de vise mænd, som fandt det lille Jesus-barn i stalden. De vise mænd gik ud i verden for at finde ud af, hvor den nye stjerne førte dem hen. I skal også følge stjernen, når I om lidt skal rejse ud.

Post 1: At rejse til fods
De vise mænd rejste til fods, dvs. at de gik i mange dage for at finde hen, hvor stjernen viste dem vejen. De skulle bære deres oppakning selv.
I skal nu pakke en rygsæk med de ting, I får brug for på rejsen. Hele familien skal være enige om, hvad der skal i rygsækken og hjælpe med at pakke den.
Lad hvert barn i familien prøve at gå med rygsækken under løbet.

Materialer:
Mindre rygsæk, strømper, div. tøj, telefonbog og andre ting, som de ikke vil få brug for, fx opvaskebørste, bolde.

Post 2: Stjernebilleder
Hvis det er stjerneklart, kan I finde stjernebilleder på himlen. Hvis det ikke er stjerneklart, må I se stjernebillederne i en bog.
Kender I nogle stjernebilleder?
Prøv om I kan finde Karlsvognen?
Hver bæver/familie skal lave et stjernebillede med selvlysende stjerner på et stykke karton. Når stjernebilledet er lavet, kan de ”oplade” stjernerne med deres lommelygter, så stjernebillederne lyser.

Materialer:
Bog/billede med stjernebilleder, karton og selvlysende stjerner, klæbepuder/tape.

Post 3: Skriv hjem
Når man er på rejse, er det en rigtigt god ide at sende et postkort hjem til familien for at fortælle, at man har det godt.
Hver bæver skal nu tegne et postkort, hvor de fortæller, at de har det godt.
Udfyld kortet med navn og adresse.

Materialer:
Postkort, farver og adresser.

P

ost 4: Mødet med en fremmed stjernetyder
Den fremmede stjernetyder (klædt i bålkappe og vandrestav) fortæller om en af hans oplevelser:
”Nu skal I bare høre om dengang, jeg og mine to venner opdagede en helt ny stjerne, som skinnede så klart og smukt, at vi med det samme vidste, at den betød noget ganske særligt.
Da vi så stjernen for første gang, skyndte vi os ind for at læse i de gamle bøger om stjerner for at finde ud af, hvad den betød. Og ved I hvad! Den stjerne betød noget ganske særligt! Den betød, at der var blevet født en konge i Judæa.

Vi skyndte os at pakke det allermest nødvendigt til rejsen og så tog vi af sted for at finde kongen. Vi huskede også at tage nogle gaver med til ham. Vi havde guld med, som det sømmer sig for en konge. Vi havde også røgelse med, for det dufter så dejligt, når man brænder det og den sidste gave var myrra skær og fin – myrra er harpiks, som dufter så dejligt, at man bruger det som parfume. Det var de allerfineste gaver, vi kunne finde på til den nye konge. Og så begyndte vi at gå. Dengang gik man nemlig, når man skulle rejse. Eller man red på kameler.

Da vi kom til Judæa, tog vi lige ind til Jerusalem, hvor Kong Herodes boede, fordi vi troede, at det var i hans slot, at kongen var født. Men det var rigtigt dumt, for det var slet ikke sådan en konge som ham. Herodes blev forfærdelig rasende, da han hørte om stjernen, vi havde set, for hans skriftkloge mænd fortalte ham, at det var Kristus, stjernen fortalte om og at han skulle blive en endnu mægtigere konge end kong Herodes. Uha hvor blev han rasende. Han prøvede at skjule det og bad os rejse til Betlehem, hvor Jesus var. Når vi havde fundet Jesus, skulle vi komme tilbage til Herodes, og fortælle hvor barnet var, så Herodes selv kunne besøge ham.

Vi rejste videre næste morgen og efter nogle dage kom vi til Betlehem, hvor stjernen ganske rigtig stod over en lille stald. Her fandt vi lille Jesus sammen med Maria og Josef. Vi knælede for barnet og gav ham vores gaver. Det var helt anderledes end vi havde troet, men vi forstod, at dette var en stor konge, som skulle få betydning for mange mennesker.
Da vi havde set Jesus, kunne vi godt begynde den lange rejse hjem. Men om natten drømte vi, at Gud sagde til os, at vi ikke skulle tage tilbage til Kong Herodes, for han ville slå Jesus ihjel. Derfor valgte vi at rejse en anden vej hjem til Østerland, hvor vi kom fra”
.

Som bevis på at I har været ude på stjerne-vandring, får I nu en stjerne hver til at hænge på jeres tørklæde. Bær den, så alle kan se, at I kender stjernerne.
(Brug f.eks. selvlysende stjerner og lav et hul til snoren med en syl eller et søm).

Lavet af
Christina Bunde
Tid
30 – 60 min
Deltagere
4
Udviklingsområder
Åndeligt
Intellektuelt

Flere aktiviteter

Menu