Aktivitet

Junglestratego

Foto: KFUM-Spejderne

Junglestratego

Regler til en omgang Junglestratego. Det er et klassisk spil stratego, men med karakterer fra Junglebogen, så ulvene kan stifte lidt mere bekendtskab med dem.

Formål

I Jungle stratego gælder det om at samarbejde, have overblik, huske hvem er hvem og bruge gruppens strategiske evner. Deltagerne er selv brikkerne, og er delt op i 2-4 hold, med 40 kort per hold. Holdet har deres egen farve, og alt efter antallet af deltagere kan man have to eller flere hold i gang. Fem til ti deltagere per hold fungerer fint.

Materialer

  • Spillekort i hvert holds farve (+ evt. basemarkering og holdmarkering i farverne)
  • Skema til registrering af point (evt. blok og blyant)
  • Fløjte eller lignende til at signalere start og stop

Beskrivelse

Område

Junglestratego spilles udenfor. Afhængig af alders- og kendskabsniveauet kan man gøre området større og mindre, og med eller uden mulighed for at gemme sig lidt. Dog skal området være stort nok til, at der er plads til, at hvert hold kan have en base, uden at de ligger lige op og ned af hinanden.

Regler

Det gælder om at få fat i modstandernes Mowgli (fane) og dernæst om af få så mange point som muligt, ved at erobre modstandernes brikker med dyr. Som brik kan man løbe rundt på hele området og udfordre andre spillere, man må gerne løbe fra en modstander, men så snart at man bliver rørt/fanget skal man standse og udveksle rang.

Kort/brikker

Det bedste kort vinder den andens kort. Har man udfordret en med samme rang, taber begge, og der byttes kort. Har man vundet et kort, skal det afleveres i basen, før man udfordrer igen.

Har man tabt skal man hjem til basen og hente et nyt af sit holds kort. Kortene er markeret med et billede af den, man er, samt nummer, og der står hvem man kan slå og hvem man dør af. Man må kun spille med det af sit holds kort, man har fået i sin base (egen farve), og ikke dem man har erobret.

En deltager sidder i basen og holder styr på kortene og tænker strategi.

En deltager skal være Mowgli og have Mowgli-kortet.

Mowgli-kortet skal hele tiden være at finde på banen, og skal spilles af samme spiller under hele runden. Bliver Mowgli taget og afleveret til modstandernes base er slaget tabt. Spiller man flere hold, må taberne sætte sig på basen og vente til en ny runde begynder.

Hvis man vil gøre spillet sværere, kan man spille med at man må bytte sit kort ud hjemme i basen. På den måde vil det blive sværere for modstanderne at vide, hvem der er i spil, selvom de snakker sammen. Dog skal Mowgli hele tiden være i spil, men kan sagtens byttes af spillerne.

Point

Mowgli 20 point, samt -10 point til det hold der har mistet Mowgli.

Shere Khan 11 point

Akela 10 point

Bagheera 9 point

Baloo 8 point

Kaa 7 point

Pudmini 6 point

Dohler 5 point

Messua 4 point

Bandalog 3 point

Ko 2 point

Ilden 1 point

Tid
15 – 60 min
Deltagere
10
80
Udviklingsområder
Fysisk
Selvstændigt
Mærker

Flere aktiviteter

Menu