Aktivitet

Klar til bævertur

Foto: Elsebet Kjems Gregersen

Lille løb om at gøre klar til og kunne klare sig selv når man skal på tur uden mor og far. Løbet kan fx bruges som en del af mærket ‘Jeg kan selv’. Hver post tager ca. 15-20 min.

Formål: Bæverne skal skifte bekendtskab med det at tage på lejr og klare flere ting selv.

Post 1: Pakke rygsæk

Her skal bæverne lære lidt om hvad der er godt at have med på en tur. En af lederne har medbragt en fuldt pakket taske med indhold til en weekendtur, men hvor der også er lagt nogle ting ned, som ikke er nødvendige på en overnatningstur (fx en stor tyk bog, en tablet, en fjernstyret bil osv.). Tingene i tasken tages op en ad gangen, og bæverne skal afgøre om det er vigtigt eller ikke vigtigt at have med. Snak også om hvor sejt det kan være at pakke sin taske selv, hvor mor og far kun hjælper, og ikke gør det for en.

Post 2: Pakke sovepose og liggeunderlag sammen

Bæverne skal lære at rulle deres liggeunderlag og soveposer sammen. Først gives nogle overordnet gode råd, hvorefter de selv skal prøve kræfter med at pakke deres egne medbragte ting sammen. De må gerne hjælpe hinanden.

Post 3: Skifte batterier i lygte

Bæverne skal skifte batterier i deres lommelygte, og herefter kan resten af tiden bruges på at snakke om hvordan det er at være på lejr. Mange bævere har ikke sovet uden for deres eget hjem før, men hvis de på forhånd ved hvordan det kommer til at ske, får svar på deres spørgsmål og hører alle deres bævervenner skal med bliver de måske mere tryg ved det.

Tid
30 – 60 min
Deltagere
2
50
Udviklingsområder
Selvstændigt
Intellektuelt

Flere aktiviteter

Menu