Aktivitet

Jungleudfordring 1 – find dyrets særlige evner!

Jungleudfordring 1 – find dyrets særlige evner!

ALLE dyr (og planter) har særlige evner, der giver dem en fordel i bestemte situationer

Lav i banden en liste med ca. 10 tilfældige dyr (f.eks. 2 dyr hver).
Når I har skrevet dyrenes navne op, så prøv at beskrive hvert dyrs særlige evne.

Nogle gange kan det være svært at gætte den særlige evne, men prøv at tænke over, hvordan dyret skaffer mad, eller hvad der gør, at den kan overleve i et særligt miljø, eller undgå rovdyr)

Eksempler:

Ko/okse : Nøjsom – kan leve af at spise næringsfattigt græs! Dét kan en løve ikke klare sig med – og det kan du heller ikke! Koen/oksen er stærk og kan forsvare sig mod rovdyr, men er godmodig. Koen er udholdende og tålmodig – i Afrika kan okserne vandre langt i søgen efter føde.

Egern: Dygtig til at klatre – og forbereder sig på svære tider! Et egern er en mester i at nå svært tilgængelige grankogler og kan bygge huler og reder højt oppe i træerne, i sikkerhed for rovdyr. Desuden er et egern dygtigt til at forberede sig grundigt, så det kan klare en hård vinter. Det samler nemlig et vinter-forråd – Kan du klatre i træer lige så godt som et egern? Kan du leve af grankogler – og klare en hård vinter i skoven uden mad?

Myre : Samarbejde og flid! En enkelt myre er ikke meget bevendt – men myrer formår at samarbejde! Myrer kan man finde overalt i verden, hvor der ikke er frost hele året. Ved at samarbejde kan myren bygge kæmpemæssige tuer og hele ”myre-byer” under jorden, hvor der både er børnehaver og marker, hvor myrerne dyrker svampe, som de kan spise. Myrerne har også forskellige ”job”. Nogle er soldater/vagter, der forsvarer de andre myrer, og andre er arbejdere. Myren er flittig – og dovner aldrig!

Alle dyr har også svage sider – eller omgivelser, hvor de ikke kan klare sig. Prøv nu at finde eksempler, hvor jeres 10 dyr ikke er specielt gode!

Tid
15 – 60 min
Deltagere
3
Udviklingsområder
Fysisk
Selvstændigt
Mærker

Flere aktiviteter

Menu