Aktivitet

Bæverloven-løb

Foto: Frederik Dahl Kehlet

Aktivitetsløb med bæverloven i fokus:

  • Bævere leger sammen
  • Bævere arbejder sammen
  • Bævere holder sammen

Formål: Bæverne skal lære de tre sætninger i bæverloven at kende gennem de tre aktiviteter. Aktiviteterne skal gøre det nemmere for bæverne at huske loven, gøre den konkret og sætte ord på hvad det vil sige at være bæverspejder.

Selve løbet

Løbet er bygget op med tre poster, samt en indledning og afslutning. Hver af de tre poster varer ca. 8-12 minutter. Løbet er bygget op omkring hele bæverdammen laver de tre aktiviteter sammen. Løbet kan fx bruges som en del af mærket ‘Bæverdammen’, og kan evt. laves igen efter noget tid med de alternative aktivitetsforslag for at genopfriske.

Indledning

Start med spørge bæverne om de ved hvad en lov er, om de kender nogle love eller ved hvorfor der findes love. Herefter kan du fortælle at hos bæverne til spejder har man også nogle regler eller en lov vi skal overholde. Herefter læses bæverloven op, og det introduceres at bæverne nu skal undersøge hvad det betyder ved at lave nogle sjove aktiviteter.

Post 1: ‘Bævere leger sammen’

Post 1 går i alt sin enkelhed ud på bæverne skal lege en leg sammen. Hav enten en leg klar, eller spørg bæverne hvad de gerne vil lege. Det kunne være kædefangeleg, ‘alle mine bævere kom hjem’ eller ‘lossen efter bæveren’ (katten efter musen).

Post 2: ‘Bævere arbejder sammen’

På post 2 skal bæverne flytte en masse brænde stykker fra et sted til et andet, ved at bæverne danner en kæde og hele tiden give et brændestykke videre til den næste i kæden. Spørg evt. bæverne til sidst om de tror de kunne flytte lige så meget brænde så hurtigt uden at arbejde sammen.

Alternativ aktivitet: Bæverne skal lave en mælkekassestafet, og arbejde sammen om at komme frem ad uden at falde ned fra kasserne.

Post 3: ‘Bævere holder sammen’

Alle bæverne skal stå i en rundkreds og holde hinanden i hånden. Herefter skal bæverne samarbejde om at få en hulahopring hele vejen rundt i cirklen, uden de må give slip på hinanden.

Alternativ aktivitet: Der er bundet et passende antal snore fast til en lille beholder (fx syltetøjsglas) med vand i. Bæverne står i en lille rundkreds rundt om beholderen med hver deres snor til beholderen i hånden. De skal nu flytte denne beholder et antal meter. Øvelsen kræver bæverne samarbejder, for at vandet ikke ryger ud, hvis én hiver for hårdt, eller hvis det kun er bævere i den ene halvdel af cirklen der løfter. Øvelsen kan gøres sværere, ved at kun en må snakke eller de skal prøve at slå deres egen tidsrekord.

Afslutning

Tag en kort snak om hvad bæverne oplevede ude på løbet, og om de kan huske bæverloven. Tror bæverne man bliver en god ven ved at holde bæverloven og mon de kan huske ting de har lavet til spejder, hvor de har brugt bæverloven? Og kan de bedre forklare hvad det vil sige at være bæver/spejder, når de kender bæverloven?

Tid
30 – 60 min
Deltagere
1
50
Udviklingsområder
Intellektuelt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu