KFUM-Spejderne har haft besøg af Nepal Scouts

Seks nepalesiske spejdere var i Kristi Himmelfartsferien på visit i Danmark, hvor de sammen med den danske projektgruppe besøgte spejdercentre, udviklede partnerskabet og var på sightseeing i det dejlige danske forårsvejr.

Formålet med besøget var at videreudvikle det allerede eksisterende partnerskab mellem Nepal Scouts og KFUM-Spejderne. Programmet bød blandt andet på besøg på spejdercentre og arbejde i fokusgrupperne samt gennemgang af tidslinjer. Den første dag blev dog brugt på sightseeing rundt i København med gode historier om gamle konger, arkitektur og selfies i lange baner.

Udvikling af spejdercenter i Nepal

En del af partnerskabsprojektet med Nepal Scouts er udvikling af deres spejdercenter, Kakani International Scout Center. I den forbindelse var vi på rundvisning på to danske spejdercentre. Til sommer drager syv danske centerfrivillige til Nepal for at lave center- og aktivitetsudvikling. De fleste af dem mødtes på Houens Odde sammen med den nepalesiske delegation, hvor den nepalesiske centeransvarlige også var blandt.

De resterende dage af besøget blev brugt på at udvikle ideer og lægge planer. Fokusgruppen, der blandt andet arbejder med aktiviteter inden for natur og kultur, fik udvekslet viden omkring de to korps samt enhedsopbygningen. Derudover er fokusgruppen igang med at udvikle et partnerskabsmærke.

Kom med på seminar om projektledelse

Fokusgruppen, der arbejder med området ”Duty to others”, fik sammen med repræsentanter fra Nepal Scouts Ungeråd sat rammerne for et fælles online seminar om projektledelse. Seminaret bliver afholdt to gange: Lørdag den 14. september og lørdag den 16. november med deltagelse af danske og nepalesiske spejdere. Læs mere her:


Direkte tilmelding til begge seminarer finder du her: Tilmelding til online lederseminar

FAKTA

Partnerskabet mellem Nepal Scouts og KFUM-Spejderne blev indgået i 2023. Dette besøg var en vigtig del af partnerskabsudviklingen støttet af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). Læs mere om projektet på siden her. 

,

Læs også

Menu