Stilling-Skanderborg gruppe samlede rekordmeget affald

Spejderne i Stilling-Skanderborg deltog i Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling, hvor fangsten blev et kvart ton affald.

  • spejdere med affald bag sig

Som spejder lover vi:

  • at værne om naturen.
  • at tage et medansvar.
  • at være hjælpsomme.

Sådan lyder en del af spejderloven, og som spejdere arbejder vi hele tiden på at blive endnu bedre til at overholde det fælles ansvar, vi binder os til, når vi trækker i den grønne uniform.

En lørdag i april mødte 40 personer med tilknytning til Stilling-Skanderborg gruppe i Gudenå Distrikt op på Spejdergården for at deltage i Danmarks Naturfredningsforenings årlige Affaldsindsamling. Det var en fælles indsats fra alle enheder i gruppen, lige fra de mindste bævere med forældre og søskende, til ledere og bestyrelse. Ja, selv gruppens Sammenslutningen af Unge med Handicap-spejdere tog en tørn i naturens navn og samlede skrald.

Det var fire timer med højt humør og en masse undren fra alle.

“Hvordan havner et bilbatteri og et par bildæk i vejkanten?”

“En gasflaske!”

“Hvorfor har man valgt at smide et helt plastiktag ud i grøften?”

“Sikke mange dåser og spiritus flasker!”

Hvem pokker har dog dumpet en hel sæk med tyverisikringskasser fra DVD film / konsol spil i søen ude i skoven?”

En kedelig rekord

Samlet set er der lørdag fjernet over et kvart ton affald i området mellem Højvangen i Skanderborg og Stilling. Hovedparten af affaldet blev fundet i industrien i Højvangen, langs hovedvejen mellem Skanderborg og Stilling og ude ved motorvejsramperne ved Stilling. Dansk Naturfredningsforenings fokusområde i år var at finde ud af, hvor meget snus og nikotinposer fylder i naturen, og hvor der blev samlet skrald, blev der fundet cirka 700 stykker.

I forhold til indsamlingen 2023 fordoblede gruppen i år mængden af affald, de fandt på cirka de samme områder på det samme antal timer, hvor omkring et lignende antal personer deltog. Det er altså en trist rekord at slå. 

Spejderne afsluttede dagen med nogle af deres signaturretter: Bålsuppe med nyhøstede brændenælder, hjemmebagte boller med nyplukket skvalderkål samt hjemmelavet pesto med sanket ramsløg.

Følg med på Skanderborg-Stilling gruppes Facebookside, og se, hvad der sker i deres lokalområde, eller find informationer om gruppen på www.stillinggruppe.dk.

Har du en god historie?

Du kan altid skrive til kommunikation@kfumspejderne.dk, hvis du gerne vil have din historie ud til det grønne spejderland.

Læs også

Menu