De rækker ud – i Stilling Gruppe

I KFUM-Spejderne samarbejder vi med SUMH (Sammenslutningen af Unge Med Handicap) omkring Projekt Outsider, der handler om at øge mental, fysisk og social sundhed hos unge med handicap, der er tilknyttet bosteder. I samarbejdet er det målet at etablere en række fællesskaber, hvor spejdere og unge med handicap er sammen om aktiviteter i naturen.

Foto: Sus Lynge Dahl

De rækker ud – i Stilling Gruppe 

I KFUM-Spejderne samarbejder vi med SUMH (Sammenslutningen af Unge Med Handicap) omkring Projekt Outsider, der handler om at øge mental, fysisk og social sundhed hos unge med handicap, der er tilknyttet bosteder. I samarbejdet er det målet at etablere en række fællesskaber, hvor spejdere og unge med handicap er sammen om aktiviteter i naturen. Det første spejdermøde i dette samarbejde fandt sted lørdag den 5. juni i Stilling Gruppe, hvor en flok glade og meget engagerede unge fra Bostederne Skanderborg mødte op til en dag ved spejderhytten. I løbet af dagen var der gang i udfordringer med knobbånd, der blev hugget brænde til mad over bål, og så blev der øvet venskabsknob til at binde på spejdertørklæderne – godt ledet af Anne Mette og Kim fra gruppen og med god hjælp fra pædagoger fra bostedet. Der var virkelig god stemning og masser af gå-på-mod blandt deltagerne.

Vil jeres gruppe være med?

I KFUM-Spejderne har vi en ambition om at række ud over os selv, og en del af det handler om at lave spejderarbejde sammen med andre målgrupper. Samarbejdet med SUMH er et virkeligt godt eksempel på det, og det er et eksempel på, hvor meget glæde og værdi det kan skabe for os – og for andre end os.

Vi har andre spejdergrupper i KFUM-Spejderne, der for længst er begyndt at lave spejderaktiviteter for unge med handicap. I kan blandt andet læse om og se en masse herlige billeder ved at søge på Facebook på Fjordbo-Spejder, der er en enhed for unge med handicap, der er ledet af Karsten Gram i Rinkenæs Gruppe.

Det er målet at starte flere samarbejder med op mellem spejdergrupper i KFUM-Spejderne, SUMH og bosteder for unge med handicap, så har I lyst til at høre mere, så er I velkomne til at kontakte:

Udviklingskonsulent Marie Snedker på mail: marie.snedker@kfumspejderne.dk eller tlf. 22 22 94 27

Læs også

Menu