Den gode historie: Tivolidag hos spejderne i Stensballe gruppe

Spejdere og ledere i Stensballe gruppe i Lovring Distrikt inviterede børn og unge fra området til en fed dag med spejdertivoli. Læs den gode historie her.

Stensballe gruppe arrangerede en tivolispejderdag, hvor spejdere på tværs af alle aldre hjalp med at stable en fantastisk dag på benene, hvor børn og unge i lokalområdet kunne møde spejder på en ny måde. Her beskriver Sonja Tinggård-Jensen, der er enhedsleder hos junior og trop, om dagen:

”Vi har haft virkelig meget dialog i gruppen omkring det at erhverve nye spejdere og gøre opmærksom på vores, synes vi selv, helt fantastiske gruppe i Stensballe. Det er der kommet tivolidag ud af.

For to år siden spirede en god idé. Vi ville gerne lave nogle møder, hvor spejderne skulle være med til at planlægge og bygge noget større, en fælles begivenhed, som slutteligt skulle ende ud i at invitere familier fra nærområdet. Med det formål at vise og fortælle, hvordan det er at være spejder. Så folk selv kunne mærke den der skønne spejderstemning.

Sådan gjorde vi i 2023

På tre spejdermøder lavede junior og trop i fællesskab en skøn tivoliplads med velkomstportal i rafter, byggede en karrusel af rafter, byggede en flødebolle-kaste-maskine, lavede duel-bom i rafter, lavede pendul-bowling med reb, rafter og Kongespil-klodser, malede flotte bannere til boder med karamelliserede æbler og pop-selv-over-bål-popcorn, og der blev lavet station, hvor man kunne øve knob.

Dagen blev afviklet rigtig godt. Spejderne havde hver især inviteret en ven og deres familie. Vi havde også haft opslag på de sociale medier.

Endnu vildere i 2024

I april har vi netop afholdt dette års tivolispejderdag, og sikke en succes, vi kan nærmest ikke få armene ned.

Vi har i år erfaringen med os fra sidste år og en drejebog, så der var plads til nye og flere tiltag. 

PR-delen fik et nøk opad. Vi fik Stensballe skolens lærere på 1., 2. og 3. årgang (vores spejderhus ligger lige bagved skolen) til at dele flyers ud med indbydelse til arrangementet, og vi bredte den gode historie ud på flere forskellige sociale medier. 

Vi brugte igen tre spejdermøder på at arbejde med udformningen af nye “forlystelser” hos junior og trop. Som noget nyt inviterede vi ulvene til at være med på dagen, hvor de stod for lav-selv-pandekager over bål.

I år kunne de besøgende hygge og lege med: 

  • To toptunede sæbekassebiler, hvor spejderne bemandede en post, hvor de forinden havde lavet en rute. 
  • Vi genbrugte flødebolle-kaste-maskinen og var så heldige at få VIRKELIG mange flødeboller sponsoreret af vores lokale NETTO. Maskinen kørte non stop…
  • Vi havde lavet gigantisk klodsmajor i træ.
  • Vi havde lavet gigantisk kryds og bolle, hvor rammen var rafter, og brikkerne var savede runde træskiver.
  • Vi nød igen pendulbowling, hvor knobet “en abehånd” udgjorde kuglen.
  • Karamelliserede æbler + pop-selv-popcorn og lav-selv-pandekager.
  • Aktivitet med “Prøv at knalde balloner med dartpil” spil
  • Gratis kaffe- og saftstation
  • Smuk velkomstportal
  • øve knob (og lige nyde at puste ud).

Solen slog tonen an

20 minutter før gæsterne kom, brød solen frem, hvilket nærmest var magisk. Masser af nye familier kom på besøg, og det hele gik op i en højere enhed. Det var fantastisk at se hvor stort ejerskab spejderne tog og var stolet af at vise vores spejderhus, have og arrangement frem. De var på skift rundt og bemande de forskellige aktiviteter. En stor del af æren går også til lederne, som har energien til at få et så stor arrangement op at stå. Det er meget tydeligt, hvor godt og positivt det har virket for synligheden for vores lokale gruppe og for KFUM-Spejderne. Vi glæder os allerede til næste år.”

Har du en god historie om, hvordan I laver en hvervningsdag eller får flere spejdere i din gruppe ligesom Stensballe gruppe? Skriv til kommunikation@kfumspejderne.dk.

Tip os

Har du en god historie om, hvordan I laver en hvervningsdag eller får flere spejdere i din gruppe ligesom Stensballe gruppe?

Skriv til kommunikation@kfumspejderne.dk.

,

Læs også

Menu