Ram plet til DM i Spejder 2024 – find al information her

Mangler du at få dig opdateret på DM i Spejder? Så læs med her, og få styr på de vigtige detaljer.

Foto: Johny Kristensen

Tiden nærmer sig, til at vi endnu engang skal samles til DM i Spejder. I april sættes der gang i kvalifikationsrunderne på tværs af landet på de grønne centre, og der skal I selvfølgelig med! DM er en fantastisk oplevelse som spejder, da man får lov til at dyste mod spejdere fra hele landet i aktiviteter, der er langt sjovere, vildere og mere udfordrende, end hvad man kan lave hjemme i gruppen. Her får I nogle praktiske informationer, så I er klædt på til at deltage til DM. 

Tilmelding

Tilmeldingen skal laves af en leder fra gruppen, der har ansvaret for patruljen og oplysningerne i tilmeldingen. Dertil har vi lavet en tilmeldingsseddel, som I kan printe ud og dele ud i gruppen. Hvis ikke I kan deltage i den weekend, jeres lokale spejdercenter afholder DM, så har I fri mulighed for at tilmelde jer én af de otte andre centre. Tilmeldingsfristen er den 1. april. Både tilmeldingen og tilmeldingsseddelen kan findes på Tilmelding – DM i Spejder. Her er det også muligt at tilmelde sig som hjælper.

Patruljerne

Patruljerne er kernen af spejderarbejdet, og det lægges der meget vægt på i aktiviteterne. Patruljerne skal bestå af 4-7 spejdere fra samme gruppe i enten junior-, trop- eller seniorenheden. Det er fra 4. klasse til og med 17 år. Hvis ikke det er muligt at lave patruljer i ens egen gruppe, kan man række ud til nabogrupperne og høre, om de kan sammensætte en patrulje med jer. I kan læse mere om reglerne for deltagelse på regler for deltagelse.

Er I klar?

DM i Spejder kan virke som en kæmpe opgave – hvordan bliver man overhovedet klar til noget, som man ikke kender programmet til? Vi har derfor samlet nogle tips til jer, så I kan føle jer godt klædt på til dette års DM i Spejder.  

Først er det vigtigt at forventningsafstemme i patruljen, hvad målet med at deltage er. Hvis man forsøger at vinde, så skal alle være opsat på at give det en skalle og presse på, selvom man bliver træt. Hvis man gerne vil have oplevelsen, men ikke nødvendigvis vil vinde det hele, så kan man slappe mere af. På den måde kan man undgå konflikter, når man synes, det er udfordrende eller ikke går stærkt nok.
DM i Spejder er mere end bare en hård konkurrence, det er netop muligheden for spejderne at være med i noget større og vildere på tværs af landets grupper. Forudsætningen for at deltage er nemlig kun, at du er spejder.

For at finde Danmarks bedste patrulje, har vi sørget for, at opgaverne er så varierede som muligt. Næsten alle spejderfærdigheder bliver testet, så det er vigtigt, at man ikke bruger alle sine kræfter på at øve sig i pionering. Vi har sammensat nogle øveopgaver, der afspejler opgaverne, man møder til DM, opgaverne er plug-n-play og kan findes her.

Ønsker man yderligere inspiration kan man kigge på Paletten og se, om man har været inde omkring alle områder. Så kan man finde på nogle aktiviteter til det eller finde nogle spændende aktiviteter inde på aktivitetsdatabasen.

Yderlige spørgsmål

Hvis I stadig er i tvivl om noget, så er der oprettet en FAQ. Her er de mest almindelige spørgsmål og svar dertil. Ellers kan I læse de praktiske informationer på dmispejder.dk. Hvis I stadig står med et ubesvaret spørgsmål, så tøv ikke med at skrive det til dm@kfumspejderne.dk. Der kan I også skrive, hvis I har bemærkninger, bekymringer eller andet, der skal tages hensyn til.

Tilmelding

Du tilmelder dig og din patruljer her: Tilmelding DM i Spejder

Træningsopgaver

Ønsker I at træne op til DM i Spejder?
Så brug øveopgaverne her: Træningsplan DM i Spejder

, , ,

Læs også

Menu