Aktiviteter og Grazat til optaktsmøde om sogneindsamling

Hvis gruppen deltager i Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling, er der nu hjælp at hente i både Grazat og på hjemmesiden.

Foto: Lisette Lykke Andersen

Årets første udgave af Grazat er på vej ud til alle bævere og ulve. Samtidig er der helt nye aktiviteter at finde i Aktivitetsdatabasen. Begge dele kan bruges til et optaktsmøde inden sogneindsamlingen 10. marts 2024, hvis gruppen har lyst til at være med.

Samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp

KFUM-Spejderne har en partnerskabsaftale med Folkekirkens Nødhjælp, der blandt andet indebærer, at vi bakker op om den årlige sogneindsamling. Grazat har været i Malawi og se, hvordan de penge, som hvert år samles ind til Folkekirkens Nødhjælps sogneindsamling, hjælper – blandt andet i Malawi. Tema-artiklerne i Grazat handler derfor denne gang om at være ‘barn i Malawi’.

Boldspil, pligter og mad over bål

Spejderne kan blandt andet lære at spille et boldspil fra Malawi, høre om hvilke pligter nogle børn i Malawi har derhjemme, og så får de også opskriften på Nsima, der er en klassisk del af et måltid i Malawi – og er nem at lave over bål. I ‘Grazat besøger’ fortæller børnene Edna, Flora og Langiton om deres hverdag.

Derudover indeholder bladet som sædvanligt sjove opgaver til børnene på bæver- og ulvesiderne, en ny konkurrence at deltage i (denne gang skal børnene tegne et spejdermøde) og på bagsiden er der denne gang et flot vendespil med farverige spejdermærker. I DIY er der denne gang en “opskrift” på lækre og dekorative fuglekugler til haven – enten hjemme eller ved spejderhytten.

Ekstra aktiviteter i Aktivitetsdatabasen

Til de ældre spejdere kan man finde materiale i Aktivitetsdatabasen på hjemmesiden. Materialet består af en række mindre aktiviteter, som kan sammensættes til et mødeprogram, så det passer til netop jeres spejdere. Aktiviteterne er målrettet junior og trop spejdere, men kan også bruges af de mindre spejdere, evt. i samspil med aktiviteter fra Grazat.

Materialet giver anledning til refleksion og arbejder med pligten over for andre og er oplagt at bruge som optakt til sogneindsamlingen, så spejderne ved, hvad de samler ind til og hvorfor det er vigtigt. Alle nye aktiviteter er samlet i en faktaboks under de enkelte aktiviteter, således at man nemt kan ”hoppe videre” til den næste aktivitet.

Find materiale til sogneindsamlingen 2024 her: Introduktion til nødhjælpsarbejde og sogneindsamling

Læs det nye Grazat nr. 1, 2024 her: Grazat 1 – 2024

Folkekirkens Nødhjælp har lavet et flot mærke til spejdere, som deltager i sogneindsamlingen

Det nye mærke fra Folkekirkens Nødhjælp

I kan læse mere og se, hvordan man bestiller mærket i denne nyhedsartikel: Ta’ et mærke med Folkekirkens Nødhjælp

,

Læs også

Menu