SPIR løs i påskeferien

KFUM-Spejderne udbyder til påske et spritnyt kursus for unge voksne, der sætter deltagernes egne erfaringer og fællesskaber i spil.

Foto: Lasse Mørch

SPIR er det nyeste skud på stammen af kurser hos KFUM-spejderne. Deltagerprofilen er unge voksne på 23-28 år; både erfarne enhedsledere samt spejdere, der i længere tid har arbejdet aktivt i andre dele af organisationen. Fællesnævneren er dog at deltagerne allerede selv har gjort sig nogle erfaringer og refleksioner i spejderarbejdet, og er klar til at videreudvikle disse.

Relationer i fokus

Udover at være et symbol på vækst og skabertrang, er navnet SPIR også akronym for Spejdere I Relationer, og netop dette kommer til at være et af de styrende temaer på kurset. Omgivet af jævnaldrende og ligesindede spejdere, vil deltagerne udforske nye perspektiver af deres dagligdag både i form af deres kompetencer, spejdergerning og mødet med andre mennesker. Noget man i øvrigt også kunne kendetegne den “kursus-ånd”, der er kendt fra andre af KFUM-spejdernes kurser.

Kurset er i sin pilotperiode desuden støttet af fonden Østifterne, der har fokus på at etablere sunde mellemmenneskelige relationer i samfundet. Dette har givet staben en mulighed for at drømme stort i de forskellige planlægningsfaser af kurset

En målgruppe med potentiale

SPIR er blevet til på baggrund af et ønske om et kursustilbud til de unge voksne, der har været en del af og arbejdet aktivt i spejderbevægelsen i mange år. Kurset er forankret i arbejdsgruppen VUF (VoksenUddannelser i Fremtiden), der i flere år har arbejdet med at udvikle nye og eksisterende uddannelsestilbud, så de stadigt er relevante for deltagere og korpset som helhed.

Aldersgruppen for SPIR-kursister ligger nogle år efter den for ULK-kursister, det er dog ikke en forudsætning at have deltaget på ULK for at deltage på SPIR. Noget af det der gør SPIR anderledes fra øvrige kendte kurser ved KFUM-Spejderne er, at deltagernes egne erfaringer og refleksioner i høj grad bruges til at danne en fælles læringsramme.

Praktiske informationer

Det første SPIR kursus vil blive afholdt på Stensgården på Houens Odde, og der er som udgangspunkt plads til 25 deltagere. 

Kurset løber af stablen torsdag d. 28. marts og strækker sig til søndag d. 31. marts 2024.

Læs mere og tilmeld dig her: https://kfumspejderne.dk/event/spir-01/

SPIR påsken 2024

SPIR afholdes fra torsdag d. 28. marts til søndag d. 31. marts 2024.
Kurset er for dig mellem 23-28 år.
Du finder tilmeldingen her

Læs også

Menu