Søg penge til spejder- og friluftsliv

Har du en god idé, der kan være med til at skabe bedre fysiske rammer for friluftsliv eller som udvikler børn og unges friluftsliv, er der penge at søge hos Friluftsrådet. Ansøgningsfristen er 15. februar 2024.

Dreng puster til flammerne i et bål
Foto: Johny Kristensen

Du kan nu søge om tilskud til lokale projekter, der skaber flere muligheder for friluftsliv eller øger befolkningens naturforståelse, fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, som uddeles af Friluftsrådet. Der kan søges om tilskud fra 20.000 kr. og opefter. Næste ansøgningsfrist er 15. februar 2024.

Søg til udstyr eller faciliteter

Du kan søge tilskud til projekter, der skaber bedre fysiske rammer for friluftsliv, så flere kommer ud og oplever naturen. Det kan fx være shelterpladser, madpakkehuse, fugletårne eller faciliteter, der imødekommer personer med handicap eller andre særlige behov.

Det kan også være friluftsudstyr til udlån, stier og andre fysiske tiltag, som forbedrer adgangen til naturområder.

Derudover er der også et særligt fokus på udstyr og faciliteter til nye aktiviteter i foreninger, der får flere børn og unge ud i naturen.

Siden juni 2022 har Friluftsrådet givet tilskud til 840 lokale projekter i 91 kommuner. Der er blandt andet givet tilskud til bål- og madpakkehytter, sheltere, grønne læringsrum for skoler, grejbaser med udlån af friluftsudstyr, etablering af stier og meget andet.

“Gode muligheder for naturoplevelser og friluftsliv skaber stor værdi ude i lokalsamfundene, og vi ser ofte, at projekterne er med til at skabe blandt andet nye fællesskaber og lokal stolthed. Det vil vi gerne støtte, så vi håber, at vi får en masse ansøgninger om tilskud til gode projekter,” siger Winni Grosbøll, direktør for Friluftsrådet.

Udlodningsmidler til Friluftsliv er en del af overskuddet i Danske Lotteri Spil og Det Danske Klasselotteri.

Få mere information på webinar

Er du nysgerrig på, hvilke muligheder du har for at søge om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv? Så deltag i Friluftsrådets webinar tirsdag d. 16. januar 2024 kl. 17.00-17.30. Her vil du kunne høre mere om, hvilken type projekter Friluftsrådet giver tilskud til, hvilke krav og rammer der er, og få inspiration fra tidligere støttede projekter.

Webinar: Søg om tilskud til lokale projekter

Hør, om de aktuelle muligheder for at søge om tilskud til lokale projekter fra Udlodningsmidler til Friluftsliv, få inspiration til projekter og gode råd til din ansøgning.

Tilmeld dig webinar på Friluftsrådsrådets hjemmeside her

Du er også altid velkommen til at ringe eller skrive til Friluftsrådet, der gerne hjælper med gode råd og sparring. Du kan kontakte Friluftsrådets puljeadministration på tlf. 33 79 00 79 (tast 2) eller på mail: tilskud@friluftsraadet.dk.

,

Læs også

Menu