Nyt materiale til ‘Navigatør’ under Mærkeluppen

Vi skal finde vejen gennem et hav af regler og forventninger og som ny spejder og bæver er der meget at lære. PUF har rettet mærkeluppen mod bævermærket ‘Navigatør’.

Hver dag skal vi forholde os til andre og overveje, at vi påvirker andre med vores opførsel og adfærd. Mærket ‘Navigatør’ handler om, at man som ny bæver skal forstå og forsøge at følge de normer og forventninger, vi har til hinanden. Mærket lægger op til at inddrage et etisk og moralsk perspektiv på, hvad god opførsel er. Bæverne skal lære at tage hensyn til andre.

Vi har derfor i PUF fundet på fire aktivitetsforslag, som undersøger, hvad Biblen siger om god opførsel. Idéerne kan supplere andre aktiviteter i forbindelse med at tage mærket. En af idéerne handler om, hvordan vi mennesker helt ubevidst påvirker hinanden. 

Læring gennem lege

Gennem den første leg, vi har valgt at kalde ‘Japansk Capsul hotel’, skal bæverne opleve, hvordan en simpel opgave som fx at læse bog er svært, hvis naboen har travlt med at røre en ske rundt i en glasskål. 

Anden leg handler om dommere. Biblen indeholder en helt bog omkring dommere, men ikke sådan nogen, som vi kender i dag – de var landets ledere, lærere, de formidlede Guds ord til folket. Via et løb som blander historiefortælling og tv-programmet ‘Stormester’ skal bæverne lære at tænke ud af boksen og de skal høre gode fortællinger fra Dommerbogen. 

De to sidste idéer handler om henholdsvis de ti bud og Jonas og hvalen – sidstnævnte i form af dukketeater.

Du kan se PUF’s nye materiale om Navigatør her


Vi ønsker bæverne god fornøjelse med at tage mærket. 

Glæd jer til næste mærkelup, der kommer i december.

Læs også

Menu