Guide til Canva – online designprogram

Med Canva kan I lave fede designs til SoMe, plakater, invitationer og meget mere. Læs vores guide til, hvordan I kommer i gang.

Vil I prøve kræfter med at lave designs i Canva? Så er I kommet til det rette sted. I guiden her kan I læse, hvordan I får adgang til Canvas nonprofit premium version, og hvordan I uploader designelementer.

Trin 1: Ansøg om Canva nonprofit

Da KFUM-Spejderne er en nonprofit, kan I som gruppe få adgang til Canvas nonprofit premium version, som har en masse fordele. I kan blandt andet:

 • Uploade KFUM-Spejdernes logo, så det er nemt og tilgængeligt i alle designs
 • Gemme KFUM-Spejdernes font, så du kan lave overskrifter, afsnit og brødtekst, der matcher KFUM-Spejdernes design
 • Gemme farverne fra KFUM-Spejdernes designguide, så du altid har den rigtige tørklæde rød eller uniform grøn
 • Lave skabeloner til fx invitationer mm. som du kan gemme og tilrette til næste event

For at søge om tilladelse til at få adgang til Canva nonprofit, skal du først lave en profil på hjemmesiden. Det gør du her. Gå derefter til denne side, klik på “Ansøg nu – det er gratis” og udfyld formularen med:

 • Et navn – her er det oplagt, at det er gruppelederen
 • Gruppens navn, fx KFUM-Spejderne i Tusebjerg
 • Kontaktemail – vi anbefaler, at I bruger en mail, som flere i gruppen har adgang til. I kan fx oprette en mail til formålet, hvis I ikke allerede har en
 • Et officielt dokument, som viser, at I er en forening. Det kan være korpsets vedtægter og vedtægtsforklæde eller en gruppekontrakt. Dokumenterne skal være i PDF-format

Det kan tage op til en måned, før I bliver godkendt. Hvis I støder på problemer, kan I kontakte Canvas supportteam her. Vælg kategorien “Canva-abonnement” og derefter “Jeg vil høre mere om Canva non profit”. Derefter kan I beskrive problemet. Hvis jeres ansøgning er blevet afvist, så nævn her, hvilke dokumenter i tidligere har sendt ind. I får typisk svar inden for et par dage.

Trin 2: Upload logo, font og farver

Når I har fået adgang til Canva premium, kan I lave et “varemærkesæt” (Brand kit), hvor I kan uploade KFUM-Spejdernes designelementer, så de er tilgængelige, hver gang I laver designs. I skal uploade KFUM-Spejdernes logo i diverse formater og vores farver, som I finder her: designguide og andre elementer. Designguiden viser også, hvilke fonte KFUM-Spejderne bruger. I Canva har i adgang til dem, der hedder Calibri og Source Sans Pro.

For at lave et varemærkesæt, klikker I på “Varemærkeplatform” i menuen til venstre. Herefter klikker I på “Tilføj nyt”. Nu kan I se de forskellige kategorier, fx “logoer”, “farver” og “skrifttyper” og uploade filerne.

Trin 3: Upload andre elementer

KFUM-Spejderne har en lang række grafiske elementer, som I kan bruge til at pifte jeres designs op. I finder dem sammen med designguiden. I uploader elementerne på samme måde og samme sted, som I uploadede logoerne i trin 4. Nederst på siden finder I kategorierne “Fotos”, “Grafik” og “Ikoner”. I kan frit uploade jeres egne fotos fra gruppen. Når I har uploadet elementerne, ligger de klar til jer, når I laver et design.

Trin 4: Sådan bruger I elementerne

Alle farverne, logoerne og elementerne I har uploadet, ligger nu klar til jer, så I altid kan finde dem frem, når I laver et nyt design.

Når I er gået i gang med et design, finder I elementerne i menuen til venstre.

Tip: I kan finde inspiration til layouts i designguiden, i vores udgivelser på Yumpu og på Print-selv.

Trin 5: Skabeloner

Hvis I ofte laver invitationer, Facebook opslag, flyers eller andet, kan det være en god idé at lave skabeloner. På den måde kan I hurtigt lave nye designs, der matcher dem I har lavet tidligere, men med nye informationer. Hvis I er flere i gruppen, der gerne vil arbejde i Canva, er det også en god måde at sørge for, at I laver ensartet materiale.

Sådan laver I en skabelon:

 • Klik på “varemærkesæt” i menuen i venstre side på Canva
 • Klik på “Varemærkeskabeloner” i menuen i venstre side
 • Klik på “Tilføj nyt”
 • Vælg den type skabelon du vil lave, fx et Instagram opslag
 • Når skabelonen er færdig, kommer den til at ligge under Varemærkeskabeloner og kan nu anvendes til fremtidige designs.

Tip: I kan finde inspiration til layouts i designguiden, i vores udgivelser på Yumpu og på Print-selv.

Trin 6: Lav fede designs

Nu er I klar til at lave en masse fede opslag, invitationer, plakater og meget mere i KFUM-Spejdernes design. Canva er et meget brugervenligt program, og vi vil vædde på, at I hurtigt finder ud, af hvordan man laver de flotteste designs. Husk at “learning by doing” er vejen frem!

Canva

Canva er et brugervenligt designprogram på nettet, der kan bruges til at designe SoMe opslag, invitationer og meget mere.
Find det her.

Brug for hjælp?

Støder I på problemer med at ansøge om non-profit premium, kan I kontakte Canvas support team. Vælg kategorien “Canva-abonnement” og derefter “Jeg vil høre mere om Canva non profit”. Herefter kan I beskrive problemet. Hvis jeres ansøgning er blevet afvist, så nævn her, hvilke dokumenter i tidligere har sendt ind. I får typisk svar inden for et par dage.

Læs også

Menu