Ildhu og Grazat på vej ud til ulve, bævere og ledere

Medlemsblade er på vej til postkassen eller gruppen. Læs her om emner for denne gang og smugkig i bladene allerede nu.

Inden længe lander der et nyt Ildhu i postkassen hos alle ledere i KFUM-Spejderne. Under temaet ’Sov ude’ er der gode råd at hente, hvis du skal på sheltertur alene for første gang. Ildhu-redaktionen har også lavet det hårde arbejde for dig og prøvesovet tre forskellige liggeunderlag, så du kan vælge det rette. Og hvis du er i tvivl om, hvor du overhovedet må sove i naturen, så kan du blive opdateret med quizzen om samme emne.

Den løbende formålsdebat har også fået plads i bladet. Du kan læse et stærkt indspark om, hvad ”pop”-der handler om at spise æbleskiver eller citronmåner egentligt har at gøre med spejderarbejde. Og i ’Tanker fra hovedbestyrelsen’ stiller forperson Tobias Simonsen det retoriske spørgsmål: Hvad vil I give spejderne med fra din spejdergruppe?

Teknik Torben giver flere gode råd

I dette nummer skal du heller ikke nydes for gode råd fra Teknik Torben. Han giver i sin brevkasse gode råd til en noget alternativ måde at arrangere en date på. Med et gevaldigt glimt i øjet.

Derudover finder du (blandt) andet fire små konkurrencer til en sjov dyst, et tilbageblik på spejderlivet anno 1923, og du kan også læse om spejderne i Stjær, som via en lokal ukrainsk borger hjælper med at producere skyttegravslys.

EKSTRA: Indstik om efterårets kurser

Denne udgave af Ildhu indeholder også et indstik om efterårets kurser. Er du ikke selv i målgruppen, så hiv indstikket ud og giv videre til de unge spejdere med en opfordring om at tage imod de mange muligheder der er for at udvikle sig – sammen med andre.

Smugkig i det nye Ildhu lige her:

Grazat byder på ulvebesøg og uniformer

Redaktionen har denne gang besøgt ulvene i Vestamager gruppe, som skulle knække koder og bage vikinge-kiks under besøget.

Tema-siderne handler denne gang om uniformer. Børnene kan læse om både vores egen uniform og uniformer i andre lande. Vi viser også, hvor mærker og gruppenavn m.v. skal sidde, hvis nogen derhjemme skulle være i tvivl. På midtersiderne har vi lavet en flot plakat til børnene med alle bæver- og ulvemærker. Lige til at hive ud og hænge op på værelset derhjemme.

Konkurrencen denne gang går ud på at børnene skal telt-skilt ud af elementer på bagsiden. Skiltet kan bruges hjemme på døren eller til en hel ”teltlejr” til ophængning i hytten. Skal gruppen på lejr her til sommer, så finder de en børnevenlig opskrift på en bestikpose, som ikke kræver symaskine, på DIY-siderne.

Smugkig i det nye GRAZAT lige her:

, ,

Læs også

Menu