Glædelig jul fra KFUM-Spejdernes hovedbestyrelse

Hovedbestyrelsens ledelse ser tilbage på et år fuld af stærke fællesskabsoplevelser.

Kære spejderven

Så gik der endnu et år, og hold da op et år det har været. Efter en periode hvor vi ikke har kunnet se hinanden, kulminerede arbejdet med at komme tilbage i vores spejderfællesskaber med sommerens Spejdernes Lejr.

Spejdernes Lejr har påvirket en hel generation med stærke fællesskabsoplevelser og aktiviteter som gav nysgerrighed på verden og mod til at prøve nyt og er symbolet på det, vi kan som spejdere. Igennem flere år har lejrfrivillige, Spejdernes sekretariat, værtskommunerne, korpskontoret, Hedeland Naturpark og tusinde af spejderledere kæmpet for at få lejren til at ske.

Det kan virke helt vildt at bruge så meget tid og ressourcer på at skabe rammerne for en uges lejr, men at skabe en ramme med så meget kærlighed og tro på fremtiden er alle anstrengelserne værd. Spejdernes Lejr er ikke muligt uden det ugentlige spejderarbejde. Her lærer vores spejdere at arbejde sammen med andre, at løse udfordringer og blive klogere på verden. Viden og færdigheder som vores spejdere og spejderledere tager med ud på skoler, på arbejdet og i samfundet generelt. Hvis du en kold tirsdag har tænkt, hvorfor står jeg egentlig her og lugter af røg? Så tænk på Spejdernes Lejr. Eller på en anden stor lejroplevelse du har haft. 

Det ugentlige spejderarbejde er dedikation. Det er beundringsværdigt, at både spejdere og spejderledere prioriterer spejderfællesskabet hver eneste uge, og den dedikation bærer vi med os hele livet.

Uanset om du er spejderleder, er en del af en styregruppe, er frivillig på et spejdercenter, arbejder på vores korpskontor, er internationalt frivillig eller noget helt andet, så vil vi gerne sige dig tak. Summen af vores alles anstrengelser gør at vi kan rykke verden med vilje. Uden dig og uden os var det ikke muligt, det kan vi være så utroligt stolte af.

Jeg håber, at du med denne læsning har fået gode minder frem fra dit ugentlige spejderarbejde, eller din seneste lejroplevelse. Spejderarbejdet er livet i nuet og livet i minderne, og begge dele skal passes og plejes, så vi også i morgen kan rykke verden med vilje.

På vegne af hele hovedbestyrelsen, vil vi takke dig for din indsats det forgangne år og ønsker en glædelig jul og et godt nytår til dig og dine.

Læs også

Menu