Tag med Børnenes U-landskalender til Tunesien

DR har i forbindelse med optagelser til årets U-landskalender været i Tunesien. Bliv klogere på KFUM-Spejdernes samarbejdsland her.

Foto: Future Leaders

Nu er det snart december igen, hvilket betyder julekalendere bliver vist på diverse skærme. Årets nye familiejulekalender på DR1 hedder ’Julehjertes Hemmelighed’, og handlingen foregår i en lille landsby i år 1850. Og en del af optagelserne til julekalenderen er optaget i Tunesien, som vi i KFUM-Spejderne har et godt samarbejde med.  Faktisk har KFUM-Spejderne arbejdet sammen med den tunesiske spejderbevægelse siden 2007.

Et dyk ned i Tunesien

Nu kan du blive endnu klogere på Tunesien sammen med DR og Børnenes U-Landskalender, som har besøgt Tunesien. De har nemlig lavet en hjemmeside, hvorpå du kan finde en masse artikler, sjove videoer og andre fakta om Tunesien. Læs sjove fabler, test din viden om Tunesien, få et indblik i et tunesisk barns hverdag og meget og meget mere. Du finder de fede materialer her.

Vores samarbejde med Tunesien

KFUM-Spejdernes partnerskab med Les Scouts Tunisiens er blandt andet finansieret af DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd og DAPP – Dansk Arabisk Partnerskabsprogram. Ønsker du at blive klogere på vores eget samarbejde de tunesiske spejdere, så kan du læse meget mere om vores projekt Future Leaders her. På vores hjemmeside finder du også kogebogen ’Tunesien På Tungen’, som også bliver brugt af Børnenes U-Landskalender som undervisningsmateriale for at lære de danske børn om Tunesiens mad. Det kan være retterne kan bruges til inspiration til næste spejdermøde.

Læs også

Menu