Tag på kursus i foråret 2023

Tilmeldingen til forårets 2023-kurser er åben, og de første pladser er allerede røget. Se det store kursusudbud her.

Foto: Johny Kristensen

Med en efterårsferie lige bag os fyldt til randen med fede kurser, kigger vi nu frem mod foråret 2023, hvor de inspirerende, lærerige, spændende, udfordrende og fællesskabende kurser finder sted igen. Hvad enten du selv skal afsted eller som leder sende nogle seje spejdere afsted på kursus, finder du det samlede overblik over KFUM-Spejdernes kurser på uddannelsessiden, men vi har samlet et overblik over påskens mange ungdomskurser lige her: 

Roland 1 for de 13 til 15-årige 

Roland 1 er en spejderoplevelse uden for gruppens vante rammer. Du kommer i en patrulje med nye spejdervenner, hvori I sammen skal bygge lejrplads, lave mad over bål og generelt få finpudset (eller grovpudset) jeres evner indenfor friluftsliv. 

Der bliver afholdt Roland 1 to steder: 

Roland 1 på Næsbycentret 

Roland 1 på Arresøcentret 

Roland 2 for de 14 til 16-årige 

Roland 2 er overvejende et kursus, der foregår indendørs. På kurset er der fokus på, hvordan du bliver bedre til at gå forrest. Du vil få værktøjer til at omsætte idéer til konkrete aktiviteter og til at få videreformidlet idéerne til din patrulje. 

Hele to Roland 2-kurser står klar til at tage imod dig: 

Roland 2 på Houens Odde 

Roland 2 på Brommecentret

Diamant for de 15 til 17-årige

På Diamant kan du forvente det uforventelige. Kurset foregår udendørs, og du kommer til at udforske dine grænser. Derfor kommer det også til at kræve mere af dig – både fysisk og psykisk – end du tidligere har været vant til. Du bliver klogere på, hvordan du og dine medmennesker reagerer i pressede situationer, og får værktøjer til at håndtere dette. 

Er Diamant noget for dig, har du to muligheder: 

Diamant Sydsjælland 

Diamant på Thorup Hede 

ULK for de 17 til 21-årige 

På UngdomsLederKursus oplever du, hvor inspirerende spejderarbejdet kan være. Niveauet er højt, og tempoet er hæsblæsende, når du bliver præsenteret for topprofessionelle teknikker til dit spejderliv. ULK er primært et teoretisk kursus, men der er også rig mulighed for at prøve teknikkerne af i praksis. 

ULK69 på Houens Odde 

Også masser af kurser til voksne 

Det er ikke kun til unge der er kurser i foråret 2023. Der er også rig mulighed for også som voksen, at tage afsted og dygtiggøre sig, samt opleve den helt særlige kursusstemning fx på: 

Roland 1 for voksne på Avnstrup i påsken 

Roland 1 for voksne på Ejstrupholm i Kristi Himmelfart 

Roland 2 for voksne på Brommecentret i Kristi Himmelfart 

Gilwell 56 over tre weekender startende i Kristi Himmelfart (kommer i kalenderen snarest)

Linien ud Nord 3.-5. marts 2023 (tilmelding kommer senere)

Læs også

Menu