Aktivitet

Tænkedag – Baden-Powells fødselsdag

Tænkedag

Der var så mange spejdere verden over, der sendte dem fødselsdagskort, at de til sidst i stedet opfordrede til, at dagen blev til “Tænkedag” – en god dag til at tænke på alle de andre spejdere i hele verden, som vi har rigtig meget til fælles med.

Her har du nogle ideer til, hvordan I kan fejre den 22. februar – Tænkedag – i din patrulje.

Tænk internationalt!

I anledning af BP’s fødselsdag er det måske på tide at tænke på alle de spejdere, der findes over hele verden? Lav en international dag i patruljen, hvor I finder en pennevenpatrulje.

I kan også se lidt på, hvad der sker i Europa af spejderier, European Scout Region finder du på www.scout.org/europe

Eller tag den store tur ud i spejderverdenen til www.scout.org – her kan du finde alt, du vil vide om verdensspejderbevægelsen. Prøv f.eks. at se på, hvor mange spejdere der går rundt på jorden, eller klik forbi Spejdernet på Bahama’sk – se Scouting around the world.

Lav en BP-kage

Når der er fødselsdag, så skal der også være fødselsdagskage – hvorfor ikke bage en kage for BP?

Mens kagen bager, kan I finde et billede af Baden-Powell på Internettet. F.eks. kan I på www.google.dk søge på Baden-Powell og herefter vælge billeder. Print billedet ud og brug det som skabelon, når I skal tegne et billede af BP med glasur på toppen af kagen.

Saml ind i gruppen til et u-landsprojekt

Spejderbevægelsen er en fredsbevægelse. Det vil sige, at vi arbejder for, at der ikke skal være krig i verden, og det gør vi ved at møde og hjælpe alle mennesker med åbent sind.

Dette var også en af BP’s ideer med spejderbevægelsen, og derfor er hans fødselsdag vel også en god dag at huske dette på.

Brug derfor den 22. februar til at samle ind til en organisation, der arbejder for at hjælpe mennesker i et krigshærget land. F.eks. Røde Kors www.redcross.dk , Folkekirkens Nødhjælp www.noedhjaelp.dk eller andre ulandsorganisationer.

Lavet af
Rolandposten
Tid
30 – 120 min
Deltagere
3
40
Udviklingsområder
Selvstændigt
Åndeligt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu