Humlebi Aktivitet

I Danmark har vi ca. 29 forskellige humlebi arter. De lever i kolonier, og behøver masser af mad og gode redesteder. For nogle arter er rederne over jorden, for andre arter er rederne under jorden. Fælles for arterne er, at de er gode bestøverer og er en gave for din have.

Du har måske hørt historien om, at humlebien teoretisk set ikke kan flyve, men den ved det bare ikke. Det er en røverhistorie. Humlebien kan dreje og vinkle sine fire vinger, så de bærer den mere effektivt – ligesom en helikopters rotorblade. Hvad der er sandt, er at Humlebien er en følsom lille en. Hvis man driller den, mens den er ude og finde føde, så vil den bare gerne hjem! Pas godt på din humlebi og gør haven til et lækkert sted for den at være.

Sikre levesteder til din humlebi – fæld ikke dine gamle, store veterantræer. Sørg for rodebunker af visne blade får lov at ligge, eller lav stenbunker. En måde at bygge et redested for den jordboende humlebi er at grave et lille hul i jorden og sætte en urtepotte af ler omvendt ovenpå. For at sikre føde til din nuttede ven, så skal du plante dit bed til med planter som besidder meget nektar og pollen. F.eks. ærteblomster, fingerbøl, hjortetrøst, lærkespore, krokus, vedbend (det giver også sommerfugle).

En ny verden:

Humlebien summer lystigt derudaf. Ned i græsset, op i blomsten og rundt omkring. Find en humlebi i din have og studér hvordan den flyver, hvor den flyver hen, og få et nyt perspektiv på haven og humlebien. Lav et kort af haven fra humlebiens perspektiv, hvordan ser den verden? Tegn dens rute på kortet og sæt kryds ved dens hjem – hvor bor din vilde nabo?

1. Følg humlebien rundt i haven og se den arbejde.

2. Find papir og blyant.

3. Sæt dig et roligt sted og tegn din have.

4. Tegn humlebiens færden ind på kortet

Deltagere
1
14
Udviklingsområder
Følelsesmæssigt
Intellektuelt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu