Elias på Karmels Bjerg
Dette billede efter Ukendt forfatter er licenseret under CC BY-SA
19-03-2019
Dette teaterstykke er blevet testet ved en sommerkirke i Kalundborg for nogle år siden, med god effekt. Teaterstykket vil være super til en friluftsgudstjeneste, men fungerer ikke i regnvejr. Der er masser ad aktiviteter med produktion af props og kulisser foruden selvfølgelig indøvning af roller.

»Styrkeprøven på Karmels Bjerg« er blevet udødeliggjort i et oratorium, skrevet af Felix Mendelsshon, og der den direkte inspiration til teaterstykket.

Det handler kort fortalt om kong Akab, der har problemer med at opfylde de forventninger, folket på dette tidspunkt havde til deres konge. Især formåede han ikke at sikre rigets grænser. Hans hustru, der kom fra en anden kultur med andre guder, inspirerer nu Akab til at prøve, om tilbedelse af disse guder (Baal) kan løse hans problem.

Det bliver Elias temmelig vred over. Elias er Guds profet, og han udsige nu den forbandelse, at det ikke skal regne over Israel så længe folket tilbeder fremmede guder, og sådan bliver det.

Det ender med en »showdown« på Karmels Bjerg, hvor Baals præster og Elias skal tænde hver deres offerbål. Præsternes forsøg er ynkeligt, og det lykkes ikke for dem, mens Elias får gang i bålet. 

Man kan finde et dokument med hele manuskriptet i højre side. 

Mange siger, at denne beretning handler om bøn, mens andre mener, den handler om trofasthed overfor Gud. 

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Materialer

Flash-papir og fjernstyret tænder (købes i en forretning for trylleartikler). Udklædning til diverse bibelske personer. Materialer til rekvisitter findes i de fleste spejderhytter

Deltagere

Min. 10

Max. 20