Forfatter: Marie Ahlburg, Rolandposten
Har I fået sindssygt meget lyst til pizza eller kage på jeres patruljetur, men mangler en ovn at bage i? Fortvivl ikke… her har I løsningen! Det er superlet at lave sin egen "miniovn" af en støbejernsgryde og sand.

 

Her er opskriften på en grydeovn. I skal bruge:

- Et grydelåg som bageplade - det skal ca. passe ned i gryden, så det ligger på sandet. I kan også bruge f.eks. en tærteform af metal.

- Bagepapir

- En stor støbejernsgryde med låg

- Brun sæbe eller opvaskemiddel

- Sand

- Et bål

 

 Sådan gør I: 

Start med at tænde et godt bål. Når det er brændt lidt ned, fylder I støbejernsgryden halvt op med sand og stiller den i bålet (husk at smøre den ind). Det er vigtigt, at I bruger en støbejernsgryde, sandet bliver nemlig så varmt, at det brænder hul i almindelige aluminiumsgryder.

Stil "bagepladen" på sandet i gryden og læg låg på, så der dannes en ovn.

 

Velbekomme!

{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryTag\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_tag', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][tag]', catPrefixTitle: '', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: '')}
{kf:sysCategory(header: '{v:l(key: \'categoryDuration\')}', field: 'tx_kfumsitepackage_activity_duration', recordUid: record.uid, table: 'pages', linkPageUid: settings.activity.searchUid, linkCatParamName: 'tx_solr[filter][]', cssClass: 'activityCategory', linkCatType: 'duration')}

Materialer

Et grydelåg som bageplade - det skal ca. passe ned i gryden, så det ligger på sandet. I kan også bruge f.eks. en tærteform af metal. Bagepapir, En stor støbejernsgryde med låg, Brun sæbe eller opvaskemiddel, Sand, Et bål, Grydelapper/grillhandske, Ingredienser til det som I vil bage.

Deltagere

Min. 3

Max. 9