Aktivitet

Gamle lege

Formål:

Børn elsker at lege og bruge sin krop. Legen er også med til at give spejderne nogle gode redskaber til at lære og sætte gang i fantasien.

Forudsætninger:

Kendskab til gamle lege

Beskrivelse:

-Sherekhan efter Mowgli (Katten efter musen)

Ulvene danner en rundkreds, hvor Shere Kahn står udenfor og Mowgli indenfor. Det gælder så for Shere Kahn at fange Mowglii. Ulvene der holder hinnanden i hånden, må hjælpe Mowglii, ved at gøre det svært for Shere Kahn, at komme ind i kredsen. De skal også sommetider åbne, så der kommer gang i fangelegen.

-Bandarlogfolket flytter (Stafetleg)

En stafet, hvor banden er fordelt over 10 m. Forenden ligger en bunke tøj, det kan være støvler, bukser, stor jakke ect. På et givent signal tager den første et stykke fra bunken og kaster til den næste, der så griber og kaster videre. Når tøjet er nået til ende, ligges det ned og et nyt stykke kommer afsted – hvem bliver først færdig. Taber man tøjet eller bliver det ikke grebet, tages det op af og kastes videre.

-Alle mine ulve kom hjem (Alle mine kyllinger kom hjem)

Ulvene står alle bag en linje og skal løbe til den anden ende (der ligges en snor). Ulvemor og ulveungerne råber til hinanden efter tur:

Ulvemor: Alle mine ulveunger kom hjem!

Ulvene: Det tør vi ikke, for Shere Khan æder os med hud og hår!

Ulvemor: Jamen så kom alligevel.

Ulvene skal så løbe og undgå at blive fanget af Shere Khan. Shere Khan må også gerne være en leder, da ulvene synes det er sjovt at lege med de voksne.

Junglebunden er giftig (Jorden er giftig)

Der laves først en bane, det kan være af sten, rafter, avis sider, bænke, stole og hvad man kan finde, bare der er noget at komme over på. Når banen er lavet, udnævnes en til at være fanger. Ulvene får 10 sekunders forspring, hvorefter fangelegen sættes i gang. Kommer man til at sætte en fod på jorden eller bliver fanget, er man ”død” og går ud af legen.

Lavet af
Udfordrende aktiviteter – Ulve
Deltagere
6
40
Udviklingsområder
Fysisk
Socialt
Mærker

Flere aktiviteter

Menu