Den store juleafslutning

Introduktion:

Mødet starter, og alle har set frem til den store juleafslutning, men noget er galt. Den store julestjerne mangler, og alle julegodterne er spist. Kun tomme poser ligger tilbage, ellers ingen spor.

Alle lederne har travlt med hver deres, men denne sag er vigtig og skal opklares, ellers kan vi ikke holde juleferie. Alle er mistænkte. Nogen må have set noget, men ingen vil rigtigt sige noget…

Spejderne må nu se, om de med list og snilde kan få lokket oplysninger ud af de travle ledere. Et tip er at hjælpe lederne med deres opgaver/problemer, det får dem ofte i lidt bedre julehumør. Jo flere ledere, spejderne når at hjælpe, jo flere oplysninger får de. Det viser sig dog, at alle lederne svare i øst og vest, når de bliver spurgt. Det eneste, der går igen, er at ingen ved, hvor Steffen er…. Det skal spejderne selvfølgelig ikke have at vide som det første.

Hvis ikke I har ligeså mange ledere, som der står skrevet, så vælg de roller, I synes ser sjovest ud.

Ledernes “opgaver”:

1. Allan er ked af det, fordi man jo ikke holder spejdermøder om julen. Han skal nu muntres op, med vitser, sange osv.

2. Cecilie sidder og fletter julehjerter og er meget forvirret, fordi hun har mødt en sød julenisse, som skriver søde sms’er til hende. Hun kan slet ikke koncentrere sig om at fortælle, hvad hun har set, før hun har skrevet en sød sms tilbage til nissen. Her skal der selvfølgelig også flettes julehjerter.

3. Simon har igen ikke nået at spise aftensmad før mødet, og han har derfor risengrød med. Men der er gået kludder i krydderierne, så han kan ikke finde kanelen. Spejderne skal hjælpe ved at smage sig frem.

4. Hanne har tabt sin sangbog, og julesangen er faldet fra hinanden og hun kan ikke huske den rigtige julesang. Spejderne må hjælpe med at sætte sætningerne sammen igen.

5. Møller har været i god tid og pakket alle sine gaver ind, men nu kan han ikke huske, hvilken pakke der er til hvem. Og de skal jo ikke pakkes op, da de er så fint pakket ind. Hvilken leder skal nu have hvilken gave???

6. Emeriks højttaler er gået i stykker, og han kan ikke få de små høretelefoner ind i øret. Nu må spejderne hjælpe ham med at finde ud af, hvad det er for en playliste, han har lavet. De må kun nynne.

7. Magnus har været på juleindkøb og købt en kæmpe pakke! Han er desværre kommet til at glemme indkøbssedlen under pakken, så han kan ikke komme videre på indkøb, før den store pakke er blevet løftet. Pakken er så stor, at man bliver nødt til at lave taljetræk for at flytte den.

8. Oliver har lavet julegaveindkøbsliste med noter i kode i bl.a. BR-kataloget, så de andre leder ikke kunne se, hvad de skulle have i julegave. Nu har han glemt koderne og skal have hjælp til at løse dem. Han har mange kataloger.

9. Søren har holdt julefrokost dagen før, og nu skal han have hjælp til at gøre rent. Der er en kæmpe opvask i køkkenet, vinduerne skal pudses, toilettet skal gøres rent og der skal i det hele taget ryddes op.

10. Johan er helt vild med at lege mus med rosiner, men da alle de andre ledere har så travlt, er der ingen, som har tid til at spille med ham. Han vil kun hjælpe spejderne, hvis de spiller med ham.

Til sidst kommer Steffen forbi. Han havde bare lige lånt julestjernen for at prøve at putte lys i, og godterne var han kommet til at spise, og så fik han så dårlig samvittighed, at han har købt en hel masse nyt og derfor kommer for sent til mødet. Nu kan der fortælles julehistorie, spiser julegodter og drikkes kakao.

Lavet af
Kirstine og Heidi
Tid
60 – 90 min
Deltagere
4
50
Udviklingsområder
Intellektuelt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu