Sådan gør I

Begynd med at klippe et stykke plastik på 0,9-1 cm i bredden samt længden på den arm, hvorpå det skal sidde (omkring 15 cm). Derefter klippes syv stykker garn på omkring 25 cm i den ene farve (snor A). Lav derefter et lille indhak med saksen i siden af plastikstykket omkring 1,5 cm inde i hver ende. Tag herefter den anden farve garn (snor B) og lav en knude i enden af snoren. Sæt knuden ind i et indhak i én af enderne.

Tag de syv snore (snor A) og placer dem ovenpå plastikstykket og vikl den anden snor (snor B) omkring de syv snore for at fæstne dem. Vikl herefter snoren (snor B) omkring plastikstykket nogle gange og stram godt for hver omgang. Ret snoren til, så den ligger (snor B) helt samlet og tæt. Nu er der to muligheder at gå frem efter med armbåndet:

To muligheder (forskellig sværhedsgrad):

1. Ensfarvet armbånd : Hvis man ønsker et ensfarvet armbånd, som er den nemmeste løsning, fortsætter man med at vikle snoren (snor B) omkring plastikstykket, indtil man når til enden

2. Lav dit eget navn: For at lave dit navn på armbåndet, skal du benytte dig af det skema for bogstaver, som er vedhæftet. Brug evt. som hjælp videovejledningen, som tilgås nedenfor

Når du skal begynde på navnet, skal du først vælge placeringen på armbåndet. Hvis du ønsker, at navnet skal placeres i midten, vikl da snor B rundt, indtil du er omkring midten. Alle bogstaver laves med samme metode, og her følger en gennemgang af, hvordan man laver bogstavet A ud fra mønster-skemaet:

Alle bogstaver består af 5 rækker dvs. 5 omgange af snor B. Der er i alt 7 snore af snor 1, som i denne

vejledning får hvert sit tal med start oppefra og ned.

Række 1: Tag snor 2,3,4,5,6,7 og vip dem op, og vikle snor B omkring snor 1, der er tilbage

Række 2: Vip snor 1 op sammen med snor 4 og tag snor 2,3,5,6,7 tilbage til plastikstykket og vikkel snor B omkring dem

Række 3: Fasthold snorene som ovenfor og vikkel snor B omkring

Række 4: Fasthold snorene som ovenfor og vikkel snor B omkring

Række 5: Vip snor 2,3,4,5,6,7 op og tag snor 1 tilbage til plastikstykket og vikl snor B omkring.

Nu er bogstavet færdigt. For at lave et mellemrum til det næste bogstav, vikl da snor B omkring alle snore og begynd derefter på et nyt bogstav begyndende med række 1

Når du synes, at armbåndet er langt nok, eller når du har viklet ned til den anden ende, skal du lave et lille indhak i plastikken, hvor du kan fastgøre snoren (snor 2). Når den er fastgjort i indhakket, skærer du plastikstykket til. Det kan eventuelt afsluttes ved at brænde plastikket for at lukke armbåndet (OBS. få hjælp af en leder). Derefter samles alle snore af snor A i en knude i hver ende af armbåndet. Brænd herefter enderne i hver knude. Saml herefter de to ender af snor 2 i en knude, så armbåndets størrelse passer til din arm.

Refleksion

I Uganda laver de lokale spejdere armbånd for at kunne tjene penge til aktiviteter til gruppen. Spejderne besøger sammen de lokale markedspladser for at indsamle plastik, som de fremstiller armbåndene af. De færdige armbånd sælger de både til turister og til lokale. Fortjenesten går til spejderaktiviteter og til at hjælpe med, at endnu flere kan blive spejdere.

Tid
60 – 90 min
Udviklingsområder
Intellektuelt
Socialt

Flere aktiviteter

Menu