Lav fastelavnsboller og hør historien om fasten, men I spiser dem
Ingredienser til 18 fastelavnsboller
Dej:
50 g Gær
2.5 dl. Sødmælk
125 g Smør
2 Æg
1.5 tsk. Salt
2 tsk. Sukker
500 g Hvedemel
Fyld:
2 Æg
2 spsk. Sukker
1 spsk. Maizena majsstivelse
2.5 dl. Sødmælk
0.5 tsk. Vanillesukker
Glasur:
100 g Flormelis
1 spsk. Vand
2 spsk. Kakao
Opskrift:
Gæren udrøres med den lunkne mælk. Det smeltede smør, æg, salt og sukker røres i. Melet røres i lidt efter lidt, og dejen æltes godt sammen.
Stil dejen til hævning i ca. 30 minutter.
Kagecremen laves mens dejen hæver.
Æg og sukker piskes sammen i en gryde. Mel og mælk piskes i, og cremen bringes i kog mens der piskes i cremen. Der smages til med vanillesukker. (Drys sukker over cremen, så der ikke kommer skind på.)
Dejen slås ned og deles i to kugler.
Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 30x30 cm. Denne deles i ca. 9 små firkanter 10x10 cm. Herpå lægges ca. en teske af fyldet. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en bolle. Bollerne stilles med lukningen nedad, på en bageplade der er beklædt med bagepapir.
Bages i ovn ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Flormelis, cacao og det kogende vand røres sammen. Glasuren smøres på bollerne.
Når bollerne er let afkølede, kan der kommes glasur på.