Dyst, drama og DM i Spejder – Danmarks bedste patruljer er fundet

I pinsen sluttede DM i Spejder 2024 med et brag af en finale på Houens Odde Spejdercenter.

Foto: Ole Thye Gram

De 34 dygtige og seje patruljer er i løbet af finaleweekenden blevet udfordret på deres færdigheder, og vi har oplevet en masse spejdere, der har gjort deres ypperste for at vise, at de er landets bedste patrulje.

Spejderne har prøvet kræfter med quizhejk og overnatning under åben himmel. De har med store smil lavet vandpassage over den gamle dæmning og er gået direkte over i lejretablering, hvor de også viste deres evner inden for minipionering. De har navigeret i et kaos posteløb, hvor de selv skulle prioritere de poster, de var bedst til. Om aftenen var der kapløb i stor stil. Spejderne skulle gennem adskillige aktiviteter på hver deres bane i en 100 meter hejk. Dog skulle de ikke snydes for et klassisk spejder lejrbål lørdag aften.

Vikingehjelme og en høvdings rejse til Valhalla

Patruljerne har haft nok at se til, da de søndag var på beredskabsløb, hvor de både skulle prøve kræfter med brandslukning, førstehjælp, madrationering, strømsvigt, redning samt en post lavet af Spejder-Rejser. Aftensmaden var pointgivende, så der skulle tænkes kreativt, når de ikke fik opskrifter til det hele. Da de senere skulle bygge deres eget skib med kulsøpionering skulle der igen tænkes kreativt, inden de skulle på natløb. Her skulle de hjælpe deres afdøde vikingehøvding med at komme til Valhalla – dette kunne selvfølgelig ikke gøres uden en patruljeleder iført en vikingehjelm, som de lavede som foropgave. Kunne patruljerne finde hul i programmet, havde de mulighed for at fremstille en måleske af et stykke træ som deres gennemgående opgave.

De spændte spejdere stillede sig sidste gang op og lavede en flot klarmelding, inden årets vindere blev afsløret. Alle patruljer har klaret sig flot under finalen og er gået til weekendens udfordringer og opgaver med stort gå-på-mod og stor kyndighed. Dog kommer vi ikke uden om, at to patruljer har klaret sig lidt bedre end resten:

Danmarks bedste patrulje i seniorkategorien blev Tigerrejerne fra Vorup-Kristrup Gruppe.

Foto: Gustav Holm Hedegaard

Danmarks bedste patrulje i tropkategorien blev Uglerne fra Vedbæk-Nærum Gruppe.

Foto: Ole Thye Gram

Tak til alle spejderne, de grønne centre, lederne, hjælperne og staben, der har været med til at skabe rammerne for et helt fantastisk DM i Spejder 2024!

Ses vi til DM i Spejder 2026?

Hold dig opdateret på dmispejder.dk

Læs også

Menu