Arbejd med mærket ‘Apostel’ med mærkeluppen

Ved du, hvad det betyder at være discipel, apostel eller missionær? Har du styr på forskelle og ligheder? Ellers kan du og dine juniorspejdere undersøge det via mærket Apostel.

I vores spejderarbejde er en del traditioner, og mange bruger de samme bordvers og synger de samme salmer. Når man ønsker at tage mærket ‘Apostel’, som er et juniormærke, skal spejderne lære om kirkens traditioner, fortællinger og i det hele taget om kristendommen. Der lægges op til at gribe fat i det, man plejer at gøre og undersøge det. Fx synge samler og finde ud af, hvilken højtid de hører til eller finde ud af hvad fadervor betyder. PUF har valgt en anden vinkel og ønsker at komme med forslag til federe og mere aktive aktiviteter. I denne mærkelup dykkes der ned i ordet apostel samt disciple og missionær. Der undersøges, hvad det vil sige og betyder gennem leg, quiz og to løb.

Prøv stafet og koder

Der gives seks alternative aktivitetsforslag til at tage mærket, som supplerer de forslag, som findes i forvejen. En af idéerne er en kort leg, hvor spejderne skal sende “missionsbefalingen” gennem Google Translate 5-6 gange til forskellige sprog – og til sidst tilbage til dansk for at se, om den stadig giver mening. Derefter kan I tage en snak om missionsbefalingen og dens betydning.

Vi alle kender stafet og koder. De to ting kan kombineres i en “budstikke”, et rør som indeholder en kodet meddelelse, det er en af de andre aktivitetsidéer. En helt tredje idé er et færdigt løb, hvor spejderne skal få en forståelse for, hvad det vil sige at være apostel. De skal lære om apostlen Paulus, hans medhjælper og om, hvordan de startede menigheder rundt omkring i middelhavsområdet.

Du kan få en introduktion til de præsenterede samt de andre idéer i videoen ovenover, og derefter kan du i pdf’en herunder læse en yderligere beskrivelse af dem alle.


Vi håber, at vores mærkelup giver inspiration til, at flere tør kaste sig ud i at lave aktiviteter omkring kristendom og det åndelige på en spændende og kreativ måde.

God fornøjelse!

Læs også

Menu