Den gode historie: Kirke Eskilstrup gruppe vandt sommerlejr på Houens Odde

I KFUM-Spejdernes landslotteri kan grupperne hvert år deltage i en intern sælgerkonkurrence om en centerlejr for hele gruppen på Houens Odde Spejdercenter. Kirke Eskilstrup gruppe er en af de heldige vindere af den store præmie.

Billede fra Kirke Eskilstrup gruppe tideligere sommerlejr
Foto af: Kirke Eskilstrup gruppe

Foråret er sæson for landslotteriet, hvor spejdergrupper sælger lodsedler og kan tjene penge til gruppens aktiviteter. En af dem er Kirke Eskilstrup gruppe, som hvert år samler hele gruppen for at sælge lodder i KFUM-Spejdernes landslotteri. De gør det på den måde, at hver spejder får 20 lodsedler med hjem, som de skal sælge. Hos Kirke Eskilstrup gruppe har de derudover også en lille supersælgerkonkurrence i hver enhed, så den spejder, der sælger flest lodsedler, får en salgspræmie, som fx lommebogen Spejderliv eller Ulveliv og et knobtorv. 

Sommerlejr for 40 personer

Hans Christian S. Sørensen er gruppeleder for Kirke Eskilstrup gruppe i Odsherred distrikt, der har 50 medlemmer. De deltog sidste år i den interne landslotterikonkurrence, hvor grupperne kan sende bagsiden af lodsedler ind og deltage i lodtrækningen om en sommerlejr eller weekendtur for 40 personer. Han fortæller, at det var en fantastisk god nyhed, som alle spejderne i gruppen var rigtig glade for.

Der var et stort bifald, da de hørte, at de faktisk havde vundet. Der var mange af dem, der ikke lige kunne forstå, hvad det lige gik ud på i starten, indtil vi fik forklaret, at det jo var de bagsider fra lotterisedlerne, de var kommet med, som var blevet trukket ved lodtrækning – så der var stor glæde i hele hytten”, siger Hans Christian.

Fornyet gejst

Nogle gange er det at sælge lodsedler ikke det, spejderungerne glæder sig mest til, fordi det ikke er lige så sjovt, som andet spejderarbejde, og det godt kan være lidt svært for dem at tage mod til sig, for at spørge en fremmed, om de kunne have lyst til at købe en lodseddel. Men Hans Christian fortæller, at denne præmie giver dem en ny gejst til salget af lodsedler, og så glæder de sig bare endnu mere til sommerlejren til sommer, som godt kan virke lidt langt væk i disse kolde vintermåneder. 

Det er lysteligt at opleve børnene sælge lodsedler, når de skal tage kontakt til et fremmede menneske. Det er ikke bare, at de skal sælge de lodsedler, det er lige så meget den udvikling der er i at sælge dem, at de turde præsentere sig fra et fremmede menneske. De vokser altså lige en halv meter efter sådan en tur ude og sælge lodsedler,” fortæller Hans Christian.

Hos Kirke Eskilstrup gruppe løfter de i flok, når der skal sælges lodsedler. Det er nemlig ikke kun spejderne, der står for salget af lodsedlerne. Lederne laver små salgsture til det lokale byggemarked eller torv, hvor de står en eftermiddag og sælger lodsedler sammen med de spejdere, som har lyst til at være med.

Kirke Eskilstrup gruppe sælger lodsedler hos det lokale byggemarked
Foto af: Kirke Eskilstrup gruppe

Lodsedler er største indtægt

I Kirke Eskilstrup gruppe kommer deres største indtægt fra salget af lodsedler. Det hjælper på at bevare prisen på deres kontingent, sørger for at lejrene ikke bliver for dyre, og selvfølgelig at spejderne kan få nogle oplevelser- og lærerige spejderaften. 

Når de til sommer skal gøre brug af deres præmie og holde lejr på Houens Odde Spejdercenter, er det hele gruppen, der skal af sted. De har ikke før prøvet at holde sommerlejr på Odden før, så de glæder sig alle sammen, spejdere som ledere, til at opleve Houens Odde til sommer. 

Deltag i landslotteriet 2024

Vil din gruppe være med i KFUM-Spejdernes landslotteri og tjene penge til flere spejderaktiviter, kan I bestille lodsedler via siden her.

,

Læs også

Menu