Lav et varieret spejderprogram med værktøjet ‘Mixerpulten’

Få overblik over jeres forbedringsmuligheder med ’Mixerpulten’, så I kan lave et varieret spejderprogram.

Landstræf2023
Foto: Johny Kristensen

Oplever­ du nogensinde, at det kan være svært at lave varieret indhold til de ugentlige spejdermøder? 
Det er en udfordring du helt sikkert ikke står alene med. Det kan være fristende at genbruge programmet fra sidste år, og ofte virker det også rigtig godt igen. Dog kan det en gang imellem være rart med lidt forandring og nye udfordringer. Både for spejderne og for dig som leder. 

Styregruppen for vækst har lavet et værktøj som kaldes Mixerpulten. Mixerpulten er lavet til dig, der er leder til hverdag og godt kunne bruge en ny synsvinkel på det daglige spejderarbejde. Mixerpulten er bygget op af seks parametre, der på hver sin måde beskriver, hvad et spejdermøde har fokus på. Formålet er, at I både kan visualisere spejdermøderne, så I kan se, hvad det enkelte møde har fokus på samt evaluere flere møder og dermed se nogle tendenser i møderne. Derved kan I justere jeres møder, så I rammer flere muligheder og retninger.

Det kan være, at det ene parameter altid ender samme sted og på den måde kan du som leder have fokus på dette parameter. Det kan eksempelvis være, at parameteren med ’Genkendeligt eller Nyt’ altid ender i enden med ’Genkendeligt’, således kan I som ledere, overveje om der skal lidt nye spejderaktiviteter på programmet. Her kunne man lade sig inspirere af Paletten, Aktivitetsbanken, eller andre nye inspirationskilder. (Link til)

Mixerpulten kan dermed bruges som en slags planlægningsværktøj, og på den måde kan I skabe et mere varieret og spændende spejderprogram for jeres spejdere. Både for at udfordre jer selv og spejderne og for at sætte fokus på en slags aktiviteter, som I måske ikke laver så ofte. 

Læs mere om Mixerpulten og download den her.

,

Læs også

Menu