Podcast #60: Pligtens slave: Baden-Powells ungdom i Indien

I andet afsnit af podcast-biografien om Baden-Powell, kan du høre om hans tid i kavaleriet, mens han er udsendt i Indien.

Tilbage i afsnit 59 forlod vi grundlæggeren af spejderbevægelsen, Robert Stephenson Smyth Baden-Powell, da han netop var blevet optaget i kavaleriet og sendt afsted til Indien som soldat. I det her afsnit følger vi “Stephe” fra han er 19 til han er 27 år gammel, og vi undersøger, hvordan tiden i indien former både Stephe og spejderbevægelsen på godt og ondt.

Stephe har ikke let ved at falde til hos de 13’ende Husarer. Han skriver igen og igen til mor og plager om lov til at tage hjem igen. Men der er ingen kære mor, så Stephe må forsøge at finde sig i sadistiske ride-lærere og en vild alkohol-kultur. Han får heldigvis lidt glæde i livet, da han får lov at male kulisser til regiments-teatret. 

Men han bliver forfulgt af sygdom. Kan han overhovedet klare soldaterlivet? Og så har han jo også en anden passion: Skuespillet. Burde han ikke blive skuespiller i stedet?

Find ud af hvad han vælger … og hvorfor – her i andet afsnit af vores podcast-biografi om Baden-Powell.

PS. Særlig tak til Lasse for at indtale citaterne fra Baden-Powell og til Margrethe for at indtale citatet fra Baden-Powells mor.

,

Læs også

Menu