Nyt fra Landstræf 2023

Planlægningen af Landstræf 2023 er i fuld gang – har du husket at tilmelde dig?

Workshop på landsmødet 2022. Foto: Johny Kristensen
Foto: Johny Kristensen

I sidste uge sendte vi en mail ud til alle medlemmer over 15 år med en invitation til Landstræf 2023. Invitationen byder dig simpelthen med til årets største spejdermøde den 1.-3. september på smukke Houens Odde Spejdercenter. Til årets største spejdermøde kommer du til at være en del af det store rover/leder-fællesskab, mens du har det sjovt med aktiviteter til vands, til lands og i (tanke)-luften. Når aktiviteterne er klaret, byder vi på underholdning i mange forskellige former.

Tilmeldingsfristen er den 1. august – så skynd dig at få det gjort, inden du er smuttet på en velfortjent sommerferie 😎

Program

Planlægningen er i fuld gang, og her kan du læse om, hvad der indtil videre er på programmet:

Lørdag formiddag sætter vi fokus på KFUM Spejdernes formål. Der kommer til at være mulighed for at arbejde med lige præcis dét, du synes, er mest spændende ved snakken om formålet. Er det kristendommen? Er det samfundet? Eller er det de helt konkrete ord og formuleringer?
Har du endnu ikke snakket om formålet? Så kan du vælge intro-sporet, som vil sluse dig let ind i debatten om vores formål. Uanset hvilket spor du vælger, lover vi, at det bliver inspirerende, sjovt og med gode dialoger i godt selskab.

Lørdag eftermiddag kommer der fart på med en lang række aktiviteter arrangeret af styregrupper, arbejdsgrupper og andre dygtige folk i vores korps.

Har du for eksempel lyst til at forbedre dine ugentlige spejdermøder? Så kom på stjerneløb i “Spejderligningen”, hvor du sammen med andre spejderledere for samme enhed som dig skal blive klogere på, hvordan man kan opbygge et spejdermøde ved at bruge spejderligningen. Eller vær med til at bygge den bedste gruppe. Her vil du møde et nyt værktøj, der kan hjælpe med gruppens synlighed og en rekruttering af nye ledere, og du vil blive præsenteret for et praktisk værktøj, der kan gøre det nemmere at lave varierede og nytænkende spejdermøder for din egen enhed.

Du kan gennem aktiviteterne også rejse til både Nepal og Nordjylland. Nepal er det nye samarbejdprojektland, som vil vise aktiviteter fra Nepal og åbne for en dialog om det nye samarbejdsland, og i Nordjylland ligger spejdercenter Torup Hede, der byder på en lang række center-aktiviteter. Du kan også tage på turbo-kursus i Roland, Diamant eller Gilwell. Ved du, hvad sådan et kursus egentlig går ud på? Har du for nylig prøvet det på egen krop, eller er det ved at være nogle år siden? Hvad får du eller dine spejdere med hjem efter en uge afsted? Prøv det i turbo-udgave på landstræf og bliv forberedt på, hvad der venter på den rigtige slags.

Du kan også blive klogere på fremtidens spejderhytte, da vi med midler fra Den A.P. Møllerske Støttefond skal bygge og renovere hytter i hele landet. Det vil projektkonsulent Sofie gøre dig klogere på. Eller du kan få dig en snak med folkene fra Eventyrsport, der nu sælger KFUM-Spejdernes uniformer, tørklæder, mærker og andre logo-varer. 

Søndag skal vi spille ‘Eksperimentarium’, hvor alle i grupper kæmper om at blive den stærkeste og mest bæredygtige gruppe.

Eksperimentariet tager udgangspunkt i en række spejdergrupper, hvor deltagerne fordeles tilfældigt. Her skal deltagerne drive grupperne så langt som muligt. Spillets vigtigste valuta er frivillige, og den gruppe som har flest af dem, når det slutter, har vundet. Grupperne arbejder ud fra en lang liste af tiltag/opgaver, som de kan overveje, diskutere og prioritere. Gruppens overvejelser og løsninger i forbindelse med opgaveløsningen kan give eller koste points i spillet i form af rekruttering af nye frivillige, fastholdelse af eksisterende frivillige, eller points på et par andre vigtige variabler (fx trivsel, viden, organisering, antal medlemmer, osv.) Undervejs vil der også være en række “benspænd” i form af udfordringer og muligheder, som gruppen skal navigere i.

Læs mere om alle de forskellige aktiviteter lige her.

Vi ses på Houens Odde Spejdercenter den 1.-3. september!

Mere information

Læs mere på landstræf.dk og har du spørgsmål, kan du skrive til info@landstræf.dk

Læs også

Menu