Nyt materiale fra mærkeluppen til: ’Jeg er’

I spejderarbejdet er vi ganske vant til at blande forskellige færdigheder og spejderaktiviteter sammen. Husker I at få det kristne med, når I gør det? Ellers er der ny inspiration at hente i Mærkeluppen.

Denne gang har vi i PUF valgt at komme med inspiration til tropsmærket ’Jeg er’. Et mærke, som handler om at finde sin egen identitet gennem at forstå, hvad der sker, når man går fra barn til voksen både fysisk og mentalt. Mærket er ikke under det åndelige “udviklingsområde” i paletten, men vi har valgt at trække den over i det alligevel, fordi vi synes, kristendommen har noget at sige om den enkeltes identitet.

Mærkeluppen giver fire aktivitetsidéer til at tage mærket med en kristen vinkel. Dette tænker vi som supplement til andre ikke-kristne aktiviteter, man ønsker at lave for at tage mærket. Idéerne inkluderer blandt andet arbejde med citater fra Jesus, som siger: “Jeg er …” og vurdere, hvad vi kan lære af Jesus.

Ved en af de andre idéer skal man dykke ned i en tidsalder for at kigge på, hvordan tro påvirkede det enkelte menneske og dets udvikling i livet.

De andre to ideer handler om at spejderne skal arbejde med de mærkater/ fordomme, vi kommer til at sætte på hinanden. Ved en aktion skal de vurdere, hvilke mærkater de selv gerne vil have, inden de laver personen til en påklædningsdukke. Ved den sidste idé skal spejderne lære af gode rollemodeller fra biblen. Lære deres livshistorie at kende og efter en snak om deres egenskaber, skal hver spejder vælge en af de egenskaber blive bedre til.

Dette er også en opfordring til at bringe det kristne ind på flere planer i det daglige spejderarbejde. Hvorfor ikke lave et løb om knob, hvor de lærer at lave knuder, og du sammenligner det med, hvordan Gud ønsker at binde os sammen i fællesskab og støtte os gennem livet, som besnøringen, der holder bænken på spisebordet.

Vi ønsker troppen god fornøjelse med et mærke med ny vinkel.

Glæd jer til næste mærkelup, der kommer i september.

Bæver og bæver leder, vær beredt 😉

Læs også

Menu