Den gode historie: Konfirmeret i uniform

Hvorfor vælger man at blive konfirmeret i skjorten? Denne gang kan du læse om spejdere, der har valgt at blive konfirmeret i den grønne skjorte.

Malou Bruus og Mikkel Bruus Jensens konfirmation på Spejdernes Lejr 2022. Foto: Nikolaj Christian Frandsen
Malou Bruus og Mikkel Bruus Jensens konfirmation på Spejdernes Lejr 2022. Foto: Nikolaj Christian Frandsen

Spejderne i DDS Støvring besluttede sig i 2018 for at lave et mærke til spejdere fra alle korps, som valgte at blive konfirmeret i uniform. Tanken bag mærket var at sætte mere pris på de unge, som valgte at trække i spejderskjorten i stedet for jakkesættet. Henrik fra DDS Støvring fortæller, at salget stiger hvert år, og de synes, at det er et fantastisk signal at sende til omverden: At man står ved sin tro, og at man er spejder.

Men hvorfor vælger man at blive konfirmeret i skjorten?

Det har vi spurgt spejderne om på facebook, og herunder kan du læse svaret fra 11 spejdere, der alle har valgt at blive konfirmeret i den grønne skjorte.

Foto: Mærkelex

Jeg valgte at blive konfirmeret i uniform den 30. April 2021 for at få mærket selvfølgelig. Men også fordi jeg har været spejder i snart 11 år. Spejder har været en rigtig stor del af mit liv. Jeg er vildt stolt af at være spejder. Spejder er en af de ting, der altid har været der. Det har på en måde været min “escape from reality” , da der sker så mange fede ting som spejder. Man får nogle vilde minder, utrolig gode venner og kæmpe muligheder for at udvikle sig!”

Gustav Paetau, Vissenbjerg gruppe

Min søn Hans Carl blev konfirmeret i spejderuniform. Selvfølgelig for at få mærket som ingen af hans to storebrødre har og aldrig kan få, hvilket er lidt sejt, når man er den mindste. Desuden er han født ind i en spejderfamilie og var på sin første sommerlejr, da han var 7 måneder gammel.

Den sidste grund er hans autisme. Med spejderuniformen føler han sig tryg og ved, at der ikke var noget, der ville kradse eller på anden måde genere og opleves som ubehageligt.”

Stine Christensen, Mor til Hans Carl, Gjern gruppe

Jeg valgte at blive konfirmeret i min uniform, fordi jeg har været spejder hele mit liv, og det at jeg selv nu kunne vise folk, at det er en del af mit liv og mig.”

Mie Dorph-Petersen, Harlev-Framlev gruppe

Jeg har valgt det, fordi jeg hørte om en, der gjorde det på mit Roland 1. Det gav mig lysten til også at gøre det.”

Mike Støhs, Gabøl-Nustrup gruppe

Jeg blev konfirmeret, fordi spejder er så stor en del af mit liv, og så var det bare anderledes end det almindelige.”

Marcus Lange, Verninge gruppe

Min datter Ronja er konfirmeret i sin uniform. Hun valgte det, fordi, spejder er en stor del af hendes liv, og fordi hun kan ikke lide kjoler.”

Benedikte Anne Olsen, Mor til Ronja, Vorup-Kristrup gruppe

Han tog det for mærket. Han er også i gang med isbjørne-mærket på samme tid og bruger meget af sin tid med spejder og elsker det. Og så syntes han ikke, det var fedt at skulle ligne alle de andre. Hans præst havde aldrig konfirmeret en i uniform før, så han syntes også, det var sejt.”

Rikke Baadsgaard Rathleff, Mor til Magnus, Horsens gruppe

Mine to drenge valgte det for mærket skyld, og fordi de er af den overbevisning, at det er det flotteste tøj. Den ene valgte også vandrestøvle, da der ikke findes bedre fodtøj efter hans mening. De er meget dedikerede, så uniformen var på hele dagen, og præsten fik æren af at overdrage mærket til dem i kirken.”

Vibeke Bjørnkjær Salten, Mor til Sacho og Silas, Hundslund gruppe

Jeg er konfirmeret i min uniform. Jeg valgte det, fordi spejder betyder meget for mig , og jeg synes, det er mega sjovt og sove i telt og i naturen.”

Joachim Varberg Pedersen, Bankager gruppe

Min søn Alexander blev konfirmeret i sin uniform, fordi spejder er en stor del af hans liv, og fordi det er anderledes.”

Mor til Alexander, Anne Sterup-Hansen, Skævinge gruppe

Hjælp til den gode snak om konfirmation

Fem nye film skal give unge lyst til at starte til konfirmationsforberedelse – og deres forældre mod på at turde tale om livets store spørgsmål derhjemme.

Læs mere og se filmene her

Projektet er produceret af DKM med økonomisk støtte fra Y’s Men’s klubber, sogne og BorgFonden. Projektet var støtteforeningsprojekt i 2022.

,

Læs også

Menu