Podcast #53: En historisk beslutning

Farvel 55 Nord – Goddag Eventyrsport! KFUM-Spejderne og FDF lukker deres fælles butik 55Nord og flytter salget af uniformer og logovarer til friluftskæden Eventyrsport.

For KFUM-Spejderne er det afsluningen på 89 år med egen butik.

KFUM-Spejdernes generalsekretær, Ole Buch Rahbek, har været med hele vejen under forhandlingerne og beslutningen om at lukke 55Nord. I dette afsnit svarer han på spørgsmål om overvejelserne, processen og konsekvenserne af lukningen og fortæller om det nye samarbejde med Eventyrsport.

Det er nok noget af det vildeste, der er sket for KFUM-Spejderne i de sidste 30 år – og derfor er det også et svært interview, hvor vi også stiller de mere kritiske spørgsmål. Det er jo historie, der bliver skrevet. I afsnittet får du styr på, hvorfor det var lige nu at 55Nord måtte lukke … om det er svært at tjene penge på at sælge uniformer … og hvad det betyder for KFUM-Spejderne, at vi ikke længere har direkte kontrol med vores butik.
Rigtig god fornøjelse.

Hør også bonusafsnittet om 55Nords historie, helt Fra Carl Lønberg Herre-Ekvipering og til KFUM-Spejdernes Depot A/S, Grønvirke A/S, GREJ, Spejderbutikken, Scoutshop og 55 grader Nord. Det er en vild rejse gennem spejderhistorien, som du godt kan glæde dig til. Ikke mindst når KFUM-Spejdernes Depot bliver blandet ind i modstandskampen under 2. verdenskrig…

Vil du vide mere?

Læs og lyt på www.spejderliv.dk

Læs også

Menu