Den gode historie: Fantastiske rammer og glade spejdere i Ravsted

I Ravsted er gruppen vokset markant på bare ét år efter stor satsning på udendørsaktiviteter.

Spejderne i Ravsted
Foto: Sus Lynge Dahl

Hos KFUM-Spejderne i Ravsted er de på godt halvandet år gået fra af være en gruppe stort set uden aktivitet til i dag at være en sprudlende spejdergruppe fuld af liv og glade spejdere. Gruppen er vokset fra 0 til 26 medlemmer under 30 år på kun ét år!

Udeaktiviteter skabte udvikling

Men hvad har de gjort for at nå hertil? Under coronatiden opstod der et stigende behov for mange familier til at være mere ude, og det mærkede de også i Ravsted. Derfor tog en lille håndfuld dedikerede voksne initiativ til at lave udendørs aktiviteter, og det viste sig at være en rigtig god idé.

Herefter blev der holdt møde med den siddende gruppebestyrelse, som havde holdt liv i gruppen, men som ikke længere havde energien til at drive spejderarbejdet. Derfor stod de klar til at hjælpe en ny bestyrelse i gang, som blev valgt ind til generalforsamlingen i februar sidste år. Herefter tog udviklingen i gruppen for alvor fart. Der blev lavet halvårsprogrammer for bæver og ulve, og der blev søgt en lang række fonde, der velvilligt gav penge til nyt bålsted, bålhytte, udekøkken, udstyr og andet, der nu danner en fantastisk ramme omkring spejderarbejdet børn i Ravsted.

Opskrift på succes

Mandag aften er der spejdermøde, hvor bævere og ulve som altid mødes udendørs og starter op sammen med sang. Denne aften – den andensidste dag i februar i år – er bæverne i gang med at tage Rasmus Klump mærket fra (www.mærkelex.dk), hvor de samarbejder om at tænde bål og bage pandekager over bål. Samtidig er ulvene i den anden ende af spejdergrunden i gang med at lære at morse, som en del af et mærke fra Paletten. Det vrimler med glade spejdere. Et skønt syn.

Opskriften på succesen i Ravsted er en flok dedikerede ledere og forældre, der bakker op, engagerer sig og laver spændende aktiviteter. Det giver glade spejdere.

Kontakt en udviklingskonsulent

Har I lyst til at få hjælp til at skabe udvikling i spejdergruppen, er I velkomne til at kontakte udviklingskonsulenterne. De formidler også gerne kontakten til grupper, der har succes med spejderarbejdet. Find dem her.

Læs også

Menu