Orientering fra hovedbestyrelsen marts 2023

Søndag den 12. marts blev der afholdt møde i KFUM-spejdernes hovedbestyrelse i forlængelse af Foreningen Spejdernes årsmøde, der blev afholdt dagen forinden.

Flaghejsning på korpsweekenden august 2021 på Houens Odde Spejdercenter
Foto: Lasse Mørch

Fælles projekter

Til Spejdernes årsmøde mødes hovedbestyrelserne/korpsledelserne fra de fem korps til generalforsamling og fælles drøftelser. Til årsmødet blev der blandt andet redegjort for status på nogle af de fælles projekter under Spejderne – Science Pirater, Ungdomsøen og puljen Fremtidens Spejderhytter. Bestyrelserne blev blandt andet tilskyndet til at opfordre grupperne til at søge puljen for Fremtidens Spejderhytter. En pulje I kan læse mere om her.

Til Spejdernes årsmøde blev der også vedtaget en tilføjelse til vedtægterne, således at det nu er op til Foreningen Spejdernes ledelse, hvorvidt de vil omtales som forperson, forkvinde eller formand for Spejderne.

Ny styregruppe

På det efterfølgende møde i KFUM-spejdernes hovedbestyrelse blev der blandt andet vedtaget arbejdsgrundlag for den nye styregruppe: Styregruppen for Distrikter. Styregruppen for Distrikter har til formål at hjælpe distrikterne med at udfolde og udøve deres kerneopgave. Det vil gruppen blandt andet gøre ved at opsøge distrikterne og etablere hensigtsmæssig kontaktform. Det vil også være muligt at få besøg af medlemmer fra styregruppen, som kan facilitere og guide i forbindelse med sikring af kvalitet i distriktsarbejdet. Har I spørgsmål til Styregruppen for Distrikter, kan formanden for gruppen Stine Kirk kontaktes på mail: stinekirkjensen@kfumspejderne.dk.

Læs også

Menu