BUSK holder flyttedag

Efter 34 år flytter den årlige BUSK-gudstjeneste fra sidste til første søndag i oktober.

BUSK holder fllyttedag
Foto: Christian Blom Bloch

I sin tid tog de folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer initiativ til en årlig gudstjeneste i et lokalt  samarbejde mellem organisationerne og sognekirker. Samarbejdet fik navnet BUSK, som står for børn-unge-sogn-kirke.

Siden har et væld af sogne gjort gudstjenesterne til en tradition, som fejres i flere hundrede kirker hvert år i oktober. Et udvalg med repræsentanter fra de fem kirkelige børne- og ungdomsorganisationer udarbejder og udgiver hvert år nyt materiale til børne-, familie- og ungdomsgudstjenester ud fra søndagens tekst på den årlige BUSK-dag.  

Tiderne forandrer sig, og mange steder bruges den sidste søndag i oktober nu til halloweengudstjeneste. Derfor holder BUSK flyttedag, så den fremover afholdes til den første søndag i oktober. Det er nemlig stadig værdifuldt at arbejde sammen om søndagens højmesse og forankre det lokale tilhørsforhold mellem kirke og ungdomskorps.

KORT om BUSK

BUSK betyder Børn, Unge, Sogn og Kirke.
BUSK er blevet indført af kirkelige børne- og ungdomsorganisationer, for at sætte fokus på børn og unge i kirken. Fremover ligger BUSK første søndag i oktober.
Materiale til BUSK kan hentes på  www.buskgudstjeneste.dk

Læs også

Menu