Deltag i Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling 12. marts 2023

Søndag den 12. marts 2023 kan grupperne støtte verdens mest udsatte ved at gå en indsamlingsrute. Deltagelse giver et spejdermærke.

Foto: Sara Pedersen

Lige nu mærker vi alle sammen de stigende priser og den skyhøje inflation. Det går særligt ud over verdens fattigste lande. 345 millioner mennesker har lige nu akut brug for mad. Det tal var i 2019 på 135 millioner – det vil sige en tredobling på bare tre år. Behovet for hjælp har aldrig været større, og Folkekirkens Nødhjælp kæmper hver eneste dag for at stoppe den galopperende sultkatastrofe. Det gør de igennem akutte indsatser og langsigtede løsninger, for begge dele skal til, hvis millioner af mennesker ikke skal dø af sult. Sogneindsamlingen er en del af denne indsats.

Oplagt partnerskab

KFUM-Spejderne har indgået et partnerskab med Folkekirkens Nødhjælp for 2023 – 2026. Vores organisationer har et fælles værdigrundlag, som hviler på et kristent menneskesyn. Sammen ønsker vi at række ud mod børn, unge og voksne og give mulighed for at engagere sig lokalt til fordel for mennesker i nød. Fx ved at deltage i Sogneindsamlingen.

Håbet er desuden at partnerskabet kan skabe sammenhængskraft i lokale spejdergrupper og styrke fællesskaber til at række ud over sig selv.

Her er 10 gode grunde til at deltage

Tilmeld dig og din gruppe her

Gratis aktivitetsmateriale

Giv indsigt og handlemuligheder med dette års aktivitetsmateriale fra Folkekirkens Nødhjælp. Gennem videoer, kortspil, lydfortælling og refleksion sætter materialet fokus på mennesker, der lider under klimaforandringerne og den værste fødevarekrise – og peger på, hvordan vi kan vise omsorg for vores medmennesker – både dem som vi har nær, men også de mennesker, som lever fjernt fra os.

Bestil aktivitetsmaterialet her – bemærk, det er gratis for foreninger som KFUM-Spejderne

Læs også

Menu