DTU-netværket får uddannelse helt ud i grupperne

Distrikternes uddannelsesansvarlige er en vigtig funktion for, at vi kan lykkedes med at få hele vores uddannelsestilbud ud i alle grene af korpset.

Foto: SUD

To gange om året inviterer Styregruppen for Uddannelse distrikternes Uddannelsesansvarlige (DTU) til netværksmøde. DTU’erne spiller en vigtig rolle for, at vi kan få hele vores uddannelsestilbud ud i alle grene af korpset. I Styregruppen for Uddannelse ønsker man at være Styregruppen for al uddannelse. Med 27.000 medlemmer, er det vigtigt, at styregruppen kan få en fornemmelse for, hvad der rører sig i distrikter og grupper og arbejde med tiltag, der underbygger dette. Til netværksmøderne med DTU’erne får styregruppen et indblik samtidig med, at DTU’erne kan sparre med hinanden og blive bedre til deres opgave sammen. 

På netværksmøderne behandler vi punkter såsom:

  • Hvordan laver vi PR for ungekurserne? 
  • Hvad er kvalitetsbevidst uddannelse, og hvordan laver vi kvalitetsfyldt PL/PA kurser?
  • Hvordan hjælper vi nye ledere i gang i grupper og distrikter?
  • Hvordan kan distrikter/kurser og De grønne centre arbejde sammen?

Vi ser uddannelse i korpset som tre dele, der alle er lige vigtige:

Den (u)formelle uddannelse 

Den formelle uddannelse udbydes typisk af korpset, og ser vi på ungekurser og linjeuddannelsen er det stadig formel uddannelse, men det udbydes i samarbejde med de distrikter og spejdercentre, som ansøger og er økonomisk forankring på kurserne. 

Ikke-formel uddannelse er den uddannelse distrikterne udbyder. Det kan være alt lige fra PL/PA kurserne til samarbejde om workshops og knivkursus på Linien ud. ,

Den sidste del, og måske den mest oversete for os spejdere, er uformel uddannelse. Det sker i samarbejde mellem spejdere/ledere i hverdagen hjemme i grupperne og opstår naturligt i relationen. I spejdermetoden har vi LEARNING BY DOING, og selvom den del kan virke organiseret, kan den også være ubevidst, fordi det er så naturlig en del af vores spejderarbejde. Det er vigtigt, at vi anerkender denne uddannelse også, fordi ligesom vi bruger det fremadskridende program, er vi som spejdere også konstant i udvikling og lærer noget nyt. 

Hvilken af de tre dele ser du dig selv mest i? Har du deltaget på linjeuddannelsen eller workshops på Linjen ud? Har du været på alle korpsets ungekurser? Er du bevidst om, at du lære nye ting i det daglige spejderarbejde i gruppen?

Hvis du er nysgerrig på, hvad der af uddannelsestiltag i dit distrikt skal du have fat i din lokale DTU.

Vi har forsøgt at samle alt relevant information for kursusfolk lige her

 

, ,

Læs også

Menu