Spar på energien i spejderhytten

Alle mærker lige nu de høje priser på el, varme og benzin. Læs her nogle råd til, hvordan du kan spare på energien i din spejderhytte.

Energi

Det er dyrt at bruge varme og varmt vand i øjeblikket. Det gælder også i spejderhytten eller klubhuset. Vi bruger meget tid hver uge på vores fritidsaktiviteter. Det gælder også, når du er til spejder. Derfor har vores energiforbrug, mens vi er til spejder eller på arbejde, et betydeligt aftryk. Men ved at ændre vaner kan du sænke forbruget og bidrage til, at din spejderhytte eller arbejdsplads bliver en del af løsningen på den vanskelige energisituation, vi alle oplever for tiden.

På den lange bane er løsningen grøn energi. På den korte bane er det at spare på energien. Det kan du gøre på mange måder.

I kan spare penge og få bedre komfort i jeres klubhus eller spejderhytte ved f.eks. at isolere og undlade at overtage gamle apparater fra medlemmerne. Klubhuse og spejderhytter ligner generelt almindelige huse, men brugen af dem er anderledes. Der er flere mennesker ad gangen i klubhuse, men de står også oftere tomme. Derfor kan energiberegninger for et enfamiliehus ikke overføres til et klubhus af samme størrelse.

Find de bedste spareråd lige her fra Energistyrelsen:

Skru ned for varmen

Varm kun rummet op til 19 ºC. Hold døren lukket mellem rum med forskellig temperatur.

Spar på strømmen

Gør det til en vane at slukke for lys, skærme, computer og andet elektronik, når du forlader et rum eller går hjem.

Brug mindre varmt vand

Brug mindst muligt varmt vand, når du vasker hænder eller vasker op. Når du starter opvaskemaskinen, så sørg for, at temperaturen ikke overskrider 50 ºC.

Anvend strømmen, når den er billigst

Prisen på strøm varierer time for time. Følg med i elprisens udvikling, og sørg for at bruge mest strøm, når den er billigst.

Læs mere om spareråd til dig, der benytter en spejderhytte: sparenergi.dk/offentlig/vaerktojer/casebank/varmepumpe-i-spejderhytte

,

Læs også

Menu