Guidelines for KFUM-Spejdernes Instagram

Skal du låne KFUM-Spejdernes Instagram-konto, er der nogle få regler, som skal overholdes. Samtidig finder du gode råd til, hvordan du giver dig og brugerne en god oplevelse.

Når du låner kontoen, modtager du inden dit takeover et kodeord, som du skal bruge til at logge ind med. Det er vigtigt, at du passer godt på koden og ikke deler den med andre.

Før du går i gang

Inden du lægger det første opslag på Instagram, er det vigtigt, at du læser guiden igennem. Så er du godt klædt på til at lave en vellykket takeover, som både giver mening for dig og KFUM-Spejdernes følgere.

Vær opmærksom på, at flere kan låne kontoen på samme tid. Det er ofte i forbindelse med ferier, at der er run på kontoen. Her kan det være en god idé, at du på dine opslag skriver, hvem der har lagt det på. Det vil stå i mailen, som du modtager inden takeover, hvis du deler kontoen med andre.

Eksempelvis

KFUM-Spejderne i xx har overtaget Instagram, mens vi er på xx. Følg med her eller kig forbi vores egen instagram på @xx.

Et godt take over

Der er tre ting, du skal huske, når du skal lægge opslag på KFUM-Spejdernes Instagram.

1. Husk at byde pænt velkommen

Om du har kontoen alene eller deler den med andre, er det vigtigt, at du fortæller, hvem der har overtaget profilen. I første opslag bør du fortælle:

  • hvem er I/du?
  • hvor længe I/du overtage kontoen?
  • hvad man kan forvente at se, hvis man følger med?

Husk at altid at sige hej gennem et opslag og ikke som en Insta Story.

Eksempelvis 

2. Spændende indhold undervejs

Nu gælder det om at vise alt det spændende arbejde, som er i gang. Der er mange måder at gøre det på. Du kan bruge små videoer, lægge historier på story’en eller tage billeder. Husk, at dem der følger med derhjemme, ikke nødvendigvis har samme indblik i aktiviteterne som dig. Derfor må du gerne forklare, hvad der sker på filmen og billederne.

Har du flere billeder af samme aktivitet eller løb, kan du med fordel samle dem i et opslag. Overvej samtidig, hvor ofte du slår opslag på kontoen. Fire-fem opslag fordelt udover hele dagen kan være fint til et arrangement, mens andre måske har bedre af to. Husk også ikke kun at dele opslag på Instagram Stories, men også som opslag. De bliver og bidrager til at give andre et indblik i KFUM-Spejdernes arbejde.

Eksempelvis

3. Sig pænt farvel

Når du er færdig med at låne kontoen, så husk at sige farvel for denne gang. Så ved følgerne, at du er færdig. Har du brugt story’en, så husk både at sige pænt farvel på Instagram Story og som opslag.

Hvad må du lægge op?

I udgangspunktet må du lægge det meste op på vores Instagram. Er du i tvivl om et billede eller video er passende på KFUM-Spejdernes instagram, bør du ikke lægge det op. Derudover må du ikke lægge materiale på KFUM-Spejdernes instagram, som indeholder:

  • alkohol
  • rygning
  • nøgenhed
  • og generelt kompromitterende indhold

Generelt skal opslag på KFUM-Spejdernes leve op til KFUM-Spejdernes værdier og normer. Det betyder blandt andet, at spejderne overholder sikkerhedsreglerne ved fx vand- og klatreaktiviteter. Er du i tvivl, om materialet hører til på KFUM-Spejdernes instagram, bør du ikke lægge det på. Brug altid din sunde fornuft.

Husk derudover, at du altid skal have lov til at lægge materiale på instagram. Sørg for, at der er fototilladelser på spejdere og ledere og evt. pårørende. Husk også, at det kræver tilladelse at lægge portrætter/billeder, hvor én eller flere personer er i fokus. Situationsbilleder og billeder med fokus på aktiviteten er dog helt i orden.

Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte kommunikation@kfumspejderne.dk.

Læs også

Menu