Andagtsæske på vej

Korpsudsendelsen er på vej med nyt materiale til alle grupper. Her kan I få et smugkig på det og læse om, hvordan det fungerer.

Foto: PUF

I løbet af de sidste 2 år har vi i PUF (Patruljen for Udvikling af Forkyndelsesmateriale) arbejdet på nyt forkyndelsemateriale som lige om lidt lander ud hos jer med korpsudsendelsen. Materialet gør det simpelt og nemt for jer som spejderledere at arbejde med vores kristne ståsted. På en kreative måde, med inspiration fra kortspil, har vi lavet et alternativt materiale, som kan bruges af alle. 

Hvad kan det?

Materialet består af kort i de tre kategorier: Tekster, Bønner og Aktiviteter, som kan kombineres på mange forskellige måder. Man kan bruge én slags af kortene, en af hver eller hvordan det nu passer ift. at lave alt fra en post, en andagt, et løb og til, at spejderne selv skal planlægge noget forkyndelse. På samme måde som med alle andre spejderaktiviteter, kan det tilpasses de spejdere, man skal lave det med. Der medfølger en vejledning, men der er ingen facitliste for, hvordan det skal bruges. Formatet byder ind til, at I selv skal tage stilling og vurdere. Man må altså meget gerne selv bygge videre på historierne, aktiviteterne, bønnerne og hele formatet. Det er værd at huske på, at dette både kan hjælpe med de dybe samtaler og de lette aktiviteter. 

Hjælp, jeg fatter det ik!

Er det stadig svært at komme i gang med forkyndelse, “det med K”, andagter og snak om Gud, er der hjælp at hente. Vi står gerne til rådighed for spørgsmål om materialet og hjælp til at komme i gang med at bruge det. Har I lyst, kommer vi også gerne ud til jer og viser hvordan man KAN gøre. Vi kan komme med et “møde” til en juniortrop, deltage på et ledermøde eller komme forbi jer med en aktivitet for hele gruppen. 

En haj til spejderaktiviteter? 

Synes du vores materiale er mega fedt eller sidder du selv med flere ideer til forkyndelsesmateriale, tager vi meget gerne imod nye medlemmer. Der er plads til alle; om man er bibelkyndig, ny eller gammel leder, en haj til spejderaktiviteter eller bare lyst til at beskæftige sig med det kristne inden for korpset. Kontakt os på “Puf@kfumspejderne.dk
Det er mega fedt at have været med til at lave noget til hele korpset. Det er en fornøjelse, at det nu skal ud og leve mellem jer og vi håber, at det skaber en masse snak og lyst til at arbejde med vores kristne ståsted. 

Du/I ønskes god fornøjelse af 

Patruljen for Udvikling af Forkyndelsesmateriale

Supplerende materiale

Der er udviklet noget supplerende materiale til andagtsæsken, som du kan finde under Det kristne ståsted

, ,

Læs også

Menu