Den gode historie: Allerød-Lynge er fælles om spejderånden – på tværs af korps

Så er vi tilbage efter mange nye oplevelser og venskaber, som vi fik på SL2022. Allerød-Lynge gruppen var gode til at få knyttet en masse nye bånd på tværs af korps og landegrænser. Læs mere her.

Foto: Mai Git Heinsen

Generelt har Allerød-Lynge et godt samarbejde med de andre spejdergrupper i kommunen, det havde de også inden Spejdernes Lejr. Sidste efterår mødtes de med de andre spejdergrupper i kommunen og afholdte fælles weekendtur. Dertil mødtes de i januar, hvor de drøftede den kommende lejr. Alle spejderne i kommunen har på den måde lært hinanden at kende, og de er derved også trygge med hinandens ledere, fortæller Mai Git Heinsen, som er spejderleder i Allerød-Lynge gruppen. På Spejdernes Lejr havde grupperne i kommunen sørget for at opsætte flere samlingstelte til fri afbenyttelse, og på den måde fik de etableret flere fællesarealer, hvor alle i klyngen kunne hænge ud. 

Udenlandske gæster

I deres klynge var de så heldige at have udenlandsk besøg fra Irland. På forhånd havde de danske spejdere rakt ud til de irske spejdere inden lejren. De havde bl.a. hjulpet dem med at lave en ladekasse til deres mobiltelefoner, så irlænderne ikke selv skulle tænke på stik-adaptere. Denne hjælp satte de irske spejdere stor pris på.

Det med at tage kontakten

I starten af lejren var spejderne i Allerød-Lynge samt de irske spejdere lidt generte, så det hjalp lidt at en leder fik etableret en kontakt mellem spejderne. Spejderleder Mai Git Heinsen, fortæller, hvordan hun hjalp sine spejdere med at tage kontakten til irerne:

“Det hjælper lidt at sige: ‘Kom med, så skal jeg lige præsentere jer for hinanden, så kan vi komme i gang med noget!’”

Hun tilføjer dertil, at juniorspejderne næppe selv ville have turdet at opsøge de irske spejdere; “også fordi der var en masse store spejdere i den irske lejr”. Hun understreger vigtigheden af voksne i den sammenhæng:

“Det der med at der lige er en voksen, som tager hånd om det, så der bliver skabt en kontakt. Derefter blev jeg hurtigt unødvendig for dem, for de kunne jo sagtens kommunikere med hinanden på engelsk og have det sjovt.” 

Mange nye venner

Venskaberne mellem spejderne fik lov til at blomstre i løbet af lejren, og de spillede irsk boldspil sammen flere aftener. Dertil havde de fælles lejrbål sammen for alle spejderne i kommunen, hvor den irske gruppe selvfølgelig også var med. Her blev der både blev sunget spejdersange på dansk og engelsk samt opført sketches på begge sprog. Spejderne i klyngen tog også til flere aktiviteter sammen, herunder yoga og internationale gudstjenester. De blev også sammen en del af Spejdernes Lejrs kæmpestore venskabstørklæde samt fik foræret et eksemplar af irernes blå tørklæde. Jakob Nielsen var repræsentanten, der modtog tørklædet fra Allerød-Lynge gruppe. Dette skal op at hænge i Allerød-Lynges hytte, siger Mai Git Heinsen.

, , ,

Læs også

Menu